Kamu Müteahhitleri Derneği Başkan Vekili İnşaat Yüksek Mühendisi Hüseyin Arslan konu hakkında yaptığı açıklamada şu önerilerde bulundu:

Adana’nın geleceği ADSİAD’da Konuşuldu Adana’nın geleceği ADSİAD’da Konuşuldu

“Bugün içinde bulunduğumuz finansal koşullar, hükümetin enflasyonla mücadele etmek için uyguladığı sıkı para politikası nedeniyle yatırım amaçlı veya ikamet amaçlı konut yatırımının mantıklı olmadığını söyleyenler çoğunlukta. Ama ben tam tersini düşünüyorum. Fiyatları belirleyen arz ve taleptir. Talep kısmına bakarsak senelik 550 bin adet civarında evlilik, 200 bin adet bandında boşanma , üniversitelerde yurt kapasitesi eksikliği ve düzensiz göçmenler. Görülebileceği gibi talep tarafı hala dinamik. Yıllık en 800 bin yeni konuta ihtiyacımız var. Ancak arz tarafında ise, özellikle 2018 yılındaki rahip Brunson krizinden sonra konut üretimi çok azaldı. Bir süredir yıllık 350-400 bin  yeni konut ancak üretilebiliyor. Bu durum ilk etapta konut stoğunun bitmesine, akabinde konut ve kira fiyatlarının artmasına neden oldu.

Sonuç olarak bu dinamiklerde hiç değişiklik olmadığını söyleyen Akamder Başkanvekili Hüseyin Arslan” Günün sonunda konut alan kazanır “ dedi.