Bayram sonrası Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden hasat için mevsimlik işçilerin gelmesinin artmasıyla hasadın da çoğalacağı ifade edildi. 
Önceki yıllara göre iklim şartları sebebiyle 15 gün önce başlayan turfanda soğan hasadı Ramazan ayı olması sebebiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Çukurova’ya yeterli miktarda mevsimlik tarım işçisi gelmemesi sebebiyle sınırlı sayıdaki tarlalarda yapılıyor. Bayram sonrası işçilerin gelmesiyle hasat ova genelinde yaygınlaşacak. Sabah erken saatte tarlaların yolunu tutan işçilerin bir kısmı soğanı topraktan çekip deste yaparken bir kısmı da arkadan soğan ile sap kısmını keserek ayırıyor. Daha sonra çuvallara doldurulan soğanlar Türkiye’nin farklı noktalarına ulaştırılıyor. 

Havalar Isındı Soğan Hasadı 15 Gün Önce Yapıldı
Seyhan ilçesi Sarıhamzalı Mahallesinde soğan hasadına katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, ürün sahibi Osman Yeşilmeşe’den üretimleri hakkında bilgi aldı, işçilerle sohbet etti. Eline makası alarak soğanların sap kısmını kesen İl Müdürü Kökçüoğlu, bereketli ve hayırlı bir sezon diledi. İl Müdürü Kökçüoğlu burada yaptığı açıklamada, dünyada baklagillerden sonra en fazla üretimi yapılan ürünün soğan olduğunu belirterek, “Adana'nın bereketli toprağında bereketli ikliminde Türkiye'de ilk soğan hasadını yapmak üzere tarlamıza geldik. İşçilerimizle birlikte sabah 6.30'dan akşam 7-8.00'e kadar süren bir süreçte soğan üretimi yapıyoruz. Soğan malumunuz her evde, her sofrada neredeyse her yemeğinin içerisinde olan, gerçekten ekonomik değeri bulunan bir ürün. İlimizde 25 bin dekarlık bir alanda 100 bin ton civarında bir üretimimiz var. ”dedi. İl Müdürü Kökçüoğlu, ilk hasadın Nisan ayının başında başladığını Mayıs ayı ortalarına kadar hasadın tamamlanacağını da sözlerine ekledi. 

İşletmenizi En İyi Ön Muhasebe Programıyla Kolaylaştırın İşletmenizi En İyi Ön Muhasebe Programıyla Kolaylaştırın

Havalar Isındı Soğan Hasadı 15 Gün Önce Yapıldı
Soğan Üreticisi Osman Yeşilmeşe ise 500 dekar alanda üretim yaptığını belirterek kış mevsiminin iklim yönünden elverişli geçtiğini söyledi. Yeşilmeşe, “Hava şartlarından bu sene çok memnunuz. Hava kış döneminde soğuk olmadı. Bu durum da soğanda 15-20 gün erken hasat yapılmasını sağladı. Bu iklim şartları verime de yansıyacaktır. Şimdi dekara 4 ton alıyoruz. Bu dekara 6-7 tona kadar çıkacaktır.” şeklinde konuştu.