Türkiye, bir seçim sürecini daha geride bıraktı. Başta Cumhurbaşkanı’nın ‘tarafsızlık’ ilkesi tartışmaları olmak üzere liderlerin birbirlerine karşı giriştikleri hasmane tutumlar bu seçimin akılda kalan noktaları oldu. Tabi bombalı ve silahlı saldırılar da seçimin istenmeyen görüntüleriydi. Hele ki vatandaşların hayatını kaybetmesi insanlığın kabul edebileceği sınırları aşmıştı…

7 Haziran Pazar gününe gelene dek bir yığın sorun yaşandı. Neyse ki; Pazar günü vurdulu-kırdılı görüntüler yok denecek kadar azdı. Adana, sakin bir seçim atmosferi yaşadı. Okullarda birbirlerine saygılı insanlara tanık olduk. Suriyeli bir kişinin sandık görevlisi olduğuna yönelik iddialar asılsız çıktı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün oy kullandığı pusulayı gazetecilere göstermesi, ayrıca sosyal medyada paylaşması da ayrı bir tartışma konusu oldu. AKP İl Yöneticisi Ali Sorar, bu görüntü nedeniyle savcıları göreve çağırdı. Birkaç okuldaki plakasız araçlar şüphe uyandırdı. Milletvekili adaylarının birçoğu anne-baba, eş, çocuk ve yakın akrabasıyla sandık başına gitti. Demokrasi şöleni adına  güzel görüntülerdi…

***
Bazı milletvekili adayları başta olmak üzere seçmenler, partililer ve seçim sonucuna yönelik büyük ümit besleyen insanlar hayal kırıklığına uğramış olabilir. Yapılan her seçimin mutlaka sevineni ve üzüleni olacaktır. Olaylara, seçimlere ve sonrasındaki gelişmelere bireysel gözle bakmak yerine toplumsal değerleri göz önüne alarak bakmak gerekiyor. Adana’yı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekili olarak Necdet Ünüvar, Fatma Güldemet Sarı, Sadullah Kısacık, Talip Küçükcan, Mehmet Şükrü Erdinç, Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Mevlüt Karakaya, Muharrem Varlı, Seyfettin Yılmaz, Rıdvan Turan ve Meral Danış Beştaş temsil edecek.
***
Adana’nın çok sorunu var. Sahipsizliğimizden tutun da işsizliğimize, sanayi kuruluşlarının bir bir elden çıkmasına, raylı sistemin belirsizliğinden verimli tarım arazilerinin yok edilmesine, yaşanabilir iller ve gelişmişlik sıralamasındaki gerilmemize ve gerilememize kadar  bir yığın derdimiz var. Sporda ve özellikle futbolda istediğimiz başarıyı elde edememek de cabası… Bu alandaki siyasi çekişmeler de hep Adana’nın aleyhine gelişiyor.
Şimdi eylem zamanı… Öyle uzun uzadıya sorunları sıralamanın anlamı kalmadı. Hatta gına geldi… Milletvekilleri belirlendi. Seçim geride kaldı. Atışmaları, tartışmaları bir kenara bırakma zamanı… Seçim çalışmalarında kamuoyuna yapılan açıklamalar arşivlerimizdeki yerini aldı. Adana milletvekillerinin aynı platformda yaşadıkları bölge için bir araya gelebilme sorununu aşmaları gerekiyor.
İster Adana’da, isterse Ankara’da… Yer ve zaman fark etmez.
Samimi bir yaklaşımla bu kez Adana’yı tartışın…
Önümüzdeki 4 yıl boyunca yarışınız ve barışınız Adana’ya hizmet için olsun…
Gelişim için olsun…
Hayırlı olsun…