İYİ Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Ayyüce Türkeş, seçim çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Esnafların ekonomik yakınmaları üzerine Türkeş, “Ben ekonomi doktoruyum” diyerek Adana’yı hak ettiği yere getirmek için yapacağı hizmetleri ve kaynakları nasıl bulacağını açıkladı. Dr.Türkeş, belediye iştiraklerini halka açmayı düşündüğünü de açıkladı.

İYİ Partili Ayyüce Türkeş'ten "Hizmetin En İyisi" Vurgusu

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı  Huzurevi’nde kalan yaşlıları ziyaret ederek çiçek takdim eden Dr.Türkeş, huzurevi sakinlerinin  sağlık sorunları hakkında bilgi aldı. Ziyarete İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel ve İl Başkanı Veysel Yıldız da eşlik etti. Huzurevi sakinleri ile sohbet eden Dr.Türkeş, yaşlılarla İlgili projelerini açıkladı. “Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi projemizi hayata geçireceğiz” diyen Dr.Türkeş, şunları söyledi:

‘DESTEKLERİ ARTTIRACAĞIZ’

Başkan Kozay Miniklerin 23 Nisan Coşkusuna Ortak Oldu Başkan Kozay Miniklerin 23 Nisan Coşkusuna Ortak Oldu

         “Fizyoterapi, psiko-sosyal destek, evde bakım ve geriatri hizmetlerine ek olarak ev işlerine destek olacağız, ev ziyaretlerini sıklaştıracağız. İhtiyaç sahibi olan (orta) yaşlıya verilen barınma ve beslenme gibi destekleri arttıracağız. “Tecrübemi Paylaşıyorum” projesi ile belirli bir alanda uzmanlığı olan tüm 65 yaş üstü büyüklerimizin gençlere bilgi ve becerilerini aktaracakları mesleki programlar geliştirilecektir. Bu doğrultuda Adana bünyesindeki Halk Eğitim Merkezleri ve diğer eğitim birimlerinde 65 yaş üstü büyüklerimizle gençlerin belirli gün ve saatlerde uygulamalı bilgi tecrübe aktarım etkinlikleri düzenlenecektir.”

İYİ Partili Ayyüce Türkeş'ten "Hizmetin En İyisi" Vurgusu

‘SIRTINIZDA ÇOK BÜYÜK BİR YÜK VAR’

         Dr.Türkeş ve beraberindekiler, Huzurevi ziyaretinin ardından Alidede İş Merkezi ,Mısır Çarşısı, Balıkçılar Pazarı, Kasaplar Çarşısını ziyaret ederek esnafların sorunlarını dinledi. Esnaflar, Dr. Türkeş’e dert yandı. Ekonomik sıkıntılarının büyük olduğunu söyleyen esnaflar, “ Sizden rica ediyoruz hep birlikte, beraber, bu şehri ayağa kaldırmaya çalışalım. Yazık bu memlekete. Siz eğer kazanırsanız sırtınızda çok büyük bir yük var; Bir iş yaptığın zaman cesur olacaksın.” diye konuştu.

‘EKONOMİ DOKTORUYUM’

         Esnafların bu sorunları üzerine Dr.Türkeş, “Ben ekonomi doktoruyum” diyerek şöyle cevap verdi:

“Belediye başkanı seçildiğim an Adana layık olduğu, hak ettiği yere gelecek. Adanalılar hizmetin en iyisini hak ediyor. Korunacak değeri olmayan yapılar ve bozulmuş yerleşim yerleri siz Adanalılara layık olduğu şekilde yeniden inşa edilecektir.

Şehrin sosyokültürel ve ekonomik hayatını sekteye uğratan alanları değiştirerek, güzelleştirerek tekrar kullanılabilir hale getireceğim ve canlandıracağız.

 Yeni ticari alanlar ve çarşılar kurulması için bölge ve altyapı sağlayacağız. İşyeri açma ve reklam talebi, izinler ve reklam alanlarının kiralanmasından doğan getiri ile daha fazla hizmet ve istihdam alanı yaratabileceğiz.

BELEDİYE İŞTİRAKLERİ HALKA AÇILACAK

        Bunlar ve daha birçok faaliyetimizi neyle yapacağız?

Sahip olduğumuz zenginliklerin tanıtımıyla, piyasalara açılan belediye iştirakleriyle (Halka Arz, Fonlama vb), diğer kuruluşlarla yapacağımız belediyecilik işbirliğiyle, Uluslararası fonlarla ve desteklerle, sahip olduğumuz tüm kaynaklarla.

Kimle yapacağız?

Adana’nın ticari ve ekonomik hayatında emeği geçen, Adana’ya yatırım yapan, istihdam sağlayan tüm iş insanlarımızla, tüm esnaflarımızla, sizinle. Size soracağız, görüşlerinizi alacağız, esnafımıza danışacağız.”