Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, “Cumhuriyetin kuruluşu, Türk Milleti için yeni bir ruh, yeni bir kavrayış, yeni bir atılım ve başlangıç olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, hepimizin ortak onuru ve gururudur!” dedi.

Başkan Yusuf Kanlı’dan 100. yıl mesajı…

Cumhuriyetin 100. yıl dönümü münasebetiyle mesaj yayımlayan MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının birlikte başlattıkları ve yürüttükleri Türk Milli Kurtuluş Savaşı’nın ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin ifade ettikleri gibi muazzam bir feragat kültürünün, muhteşem bir mücadele kudretinin hem mahsulü hem de maddi ve manevi ihtişamıdır.” ifadesini kullandı.

 “Cumhuriyet’in ilanı, yeni bir kavrayış, yeni bir atılım ve başlangıç olmuştur”

Başkan Kanlı, devamla şunları söyledi:

“Kuşkusuz Cumhuriyet’in ilanı, Türk Milleti için yeni bir ruh, yeni bir kavrayış, yeni bir atılım ve başlangıç olmuştur. Her sayfası şan ve şerefle dolu tarihi bir mirası omuzlayan, yeniden kurulan dünya düzeninde, cumhuriyetin rehberliğinde yola koyulan aziz milletimiz, her karışı şehit kanıyla sulanmış bu mübarek vatan toprakları üzerinde kader birliği yapmış, iyi günde ve kötü günde birlikte gülüp, birlikte kederlenmiş, milli birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik hukukumuzu bütün dünyaya ilan etmiştir.”

“Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek var olacaktır”

“Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin daha 1992 yılında ‘Hedef 2023, Lider Ülke Türkiye’ şeklinde yüksek öngörüleriyle ortaya koyduğu hedefin adım adım ete kemiğe büründüğü bir süreci hep birlikte yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Kesin olarak inanıyoruz ki yılmaz, eğilmez bir iradenin eseri olan Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek var olacak, tarihten aldığı ilham ve güç ile tüm dünyada zayıfların, mazlumların dualarla beklediği etkinlik ve güce kavuşacaktır.”

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kurucu kahramanları rahmetle anıyorum”

Ayhan Barut "Buğday Fiyatı En Az 15 Lira Olmalı" Ayhan Barut "Buğday Fiyatı En Az 15 Lira Olmalı"

“Bu duygu ve düşüncelerle, Devletimizin Kurucu Lideri İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm kurucu kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi rahmetle anıyorum. Kıymetli hemşehrilerimin, değerli vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, ayrı ayrı selam ve saygılarımı sunuyorum.”

--