Merkezi Mersin’de bulunan ve Samandağ’dan Mersin’e kadar tüm Kilikya Bölgesi’nde hizmet vermek üzere kurulmuş olan Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği, sosyal çalışmalarına devam ediyor.  Bu çalışmalar kapsamında derneğin Adana şubesi, Göksel Yılmaz Ensemble Arapça konseri tertipledi.

Yüzlerce yıllık geleneksel türküleri, güncel ve sade bir yaklaşımla dinleyiciye sunan geleneksel müzikten jazz, blues ve klasik müzik gibi batı müziği tarzlarından etkilerini almış olan ve Göksel’in kendi besteleri de repertuvarın önemli bir bölümünü oluşturan Göksel Yılmaz Ensemble grubu, 19 Ekim Cuma günü Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi Mehmet Akif Ersoy Salonu’nda bir konser gerçekleştirecek ve Adanalıları müziğe doyuracak. Göksel Yılmaz Ensemble, kuruluş yılı olan 2006 yılından itibaren Hollanda, Belçika ve Türkiye’de konserler veriyor. Tamamı Arapça şarkılardan oluşan ikinci albümleri “kan zaman” 2015 yılında Avrupa’nın en iyi 20 dünya müziği albümü listesinde 17’nci sırayı aldı.

Göksel Yılmaz Ensemble müzik grubu, grubun kurucusu, erkek vokali, gitarcısı ve bağlamacısı Antakyalı Göksel Yılmaz , kardeşi Kadın Vokal Funda Yılmaz, Kemanda Hollandalı Anne Bakker, Kontrbasta Macar Sandor Kem  ve Perküsyonda Erzincanlı  Ulaş Aksünger’den oluşuyor.

19 Ekim Cuma günü Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi Mehmet Akif Ersoy Salonu’nda gerçekleştirecek konserin biletleri Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği’nden ve Akkapı Şener Market’ten temin edilebilecek.
 Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet (Verde) Özuğurlu,  Amaçlarının öncelikle inançsal anlamda, Ehlibeyt’ten miras aldıkları kutsal öğretiyi korumak, kültürel anlamda da “kaybolmakta olan gelenekleri canlandırmak, var olanları korumak ve gelecek nesle aktarmak” olduğunu belirterek, bu anlamda Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Adana Şubesi’nin bir konser gerçekleştirerek diline sahip çıkmasının çok anlamlı olduğunu söyledi.

“Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği’nin ana hedefi geçmişin değerlerini geleceğe taşımak ve toplumun eğitim düzeyini çağın gerektirdiği bir seviyeye ulaştırmaktır.” diyen Genel Başkan Ahmet (Verde) Özuğurlu,  Herkesin birbirine saygılı olduğu, barış içerisinde yaşayan, vizyon sahibi, kültürlü ve bilgili bir toplum yaratmak için siz dostlarımızla birlikte azami çabayı sarf etmek boynumuzun borcudur. Kültürümüze sahip çıkan öz değerlerini kaybetmeyen toplumumuzun geleceği, mutlaka daha aydınlık ve daha berrak olacaktır. Bu anlamda Adana şubemizin düzenlediği konseri, diline, müziğine, sahip çıkma olarak değerlendirebiliriz. Konsere tüm Arapça sevenleri bekliyoruz ” diye konuştu.