Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Türkan Eşli, STK ve meslek örgütü başkan ile üyeleri, edebiyat ve sanat severlerin katıldığı programda, yakın arkadaşları HürriyetGazetesi Yazarı Selahattin Duman, YazarHasan Özkılıç ile Film Yapımcısı ve YazarArif Keskiner de anılarını ve Yaşar Kemal’i anlattı.

Törenin açılışında konuşan Adana Tabip Odası Sosyal Etkinlikler Komisyon Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Türk Tabipleri Birliği Edebiyat Grubunun her ay farklı bir ilde düzenlediği ‘Edebiyat Matineleri’ toplantısının bu ayki konuğunun Yaşar Kemal olduğunu ifade ederek, “Ölümsüzlüğünün birinci yılında, bereketli toprakların bereketli sanatçısı büyük usta Yaşar Kemal'i doğduğu topraklarda anmak çok önemli.” diye konuştu.

Konuşmasında Yaşar Kemal'e seslenen Ökten, "Sevgili Yaşar Kemal, artık barış, demokrasi, adalet sözcüğünü bile ağzımıza aldırmıyorlar. Sen bizi bıraktıktan sonra bir barış elçisi Tahir Elçi’yi de Hrant Dink gibi sokak ortasında vurdular. Senin en çok önemsediğin düşünce özgürlüğü artık yok. Akademisyenler tek tek üniversitelerden atılıyor. Kapılarına kırmızı çarpı işareti konuluyor. Sur’da, Cizre’de, Silopi’de, Yüksekova’da şimdi ne canlar kaldı, ne binalar, ne sokaklar. Sokaklarda hergün çocuklar, kadınlar, insanlar öldürülüyor." dedi.
Adana Tabip Odası olarak Türk Tabipleri Birliği’nin ‘’7 Kent 7 Matine Edebiyat Etkinliğinin üçüncüsünü’’ Ağrı ve Edirne’den sonra ölümsüzlüğün birinci yılında büyük usta Yaşar Kemal’in toprağında,  Adana’da düzenlemekten onur duyduğunu ifade eden Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, “Başta odamız başkanlarından Doç. Dr. Ali İhsan Ökten olmak üzere bu konuda ciddi bir emek veren Adana Tabip Odasına, her zaman bizlere kapısını ve yüreğini ardına kadar açan Seyhan Belediyesine, başkanımız Sayın Zeydan Karalar’a ve kültür müdürü Sayın Güven Boğa’ya çok teşekkür ederiz.  Bugün etkinlik çerçevesinde Adana’da üç değerli konuğu ağırlıyoruz. Konuklarımız Yazar Sayın Hasan Özkılıç, Adana’lı Yazar, Yapımcı, Senarist Sayın Arif Keskiner ve Gazeteci, Yazar, Babası da Meslektaşımız Olan Sayın Selahattin Duman’a hoş geldiniz diyoruz. Değerli katkı ve katılımları için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Konuk konuşmacılara teşekkür edilerek plaketleri verildi.