İşte Ziraat Mühendisleri Odasının Buğday Taban Fiyat Beklentisi İşte Ziraat Mühendisleri Odasının Buğday Taban Fiyat Beklentisi

Kış Lastiği’ uygulamasının 1 Aralık 2023 tarihi itibariyle zorunlu hale gelmesi üzerine sürücüleri uyaran Lastik Doktoru Fırat Öğrünç, “Can ve mal güvenliğiniz için karlı, buzlu yollarda zemin tutuşu açısından güçlü olan ‘Kış Lastiği’ni aracınıza taktırmayı asla ihmal etmeyin” dedi.

Kış lastiklerinin, soğuk hava koşullarında daha iyi performans gösterip, karlı, buzlu yollarda daha iyi tutunma sağlağını ifade eden Lastik Doktoru Fırat Öğrünç, şu bilgileri verdi;

“Unutulmaması gereken tek unsur: Kış Lastikleri adı üzerinde olduğu gibi sadece kışın kullanılır. Kış Lastikleri; Özel desenleri ve bileşenleri sayesinde daha güvenli bir sürüş sağlar. Düşük sıcaklıklarda bile esnek kalabilen özel kauçuk karışımları sayesinde daha iyi frenleme performansı sunar. Ani frenleme durumlarında daha kısa mesafelerde sağlıklı ve güvenli durmayı sağlar. Kaygan yollarda direksiyon hakimiyetinizi arttırır. Çukurovamızda pek fazla ihtiyaç duyulmasada Toros Dağları istikametine gidecek araçlar mutlaka bu tedbirleri almalıdır. Uyarımız sadece cezai uygulamaları önlemek için değil, sürücülerin ve yanındaki insanların can güvenliği içindir”

Fırat Öğrünç, “Can ve mal güvenliğiniz için karlı, buzlu yollarda zemin tutuşu açısından güçlü olan ‘Kış Lastiği’ni aracınıza taktırmayı asla ihmal etmeyin” dedi.

Lastik Doktoru Öğrünç, şu bilgileride verdi;

“Araç lastiklerinin daha uzun ömürlü olmaları için her 10 bin KM’de ön - arka lastik değişimi yapılmalı, sonraki 10 binde çapraz değişim yapılmalıdır. Bu uygulama ile 50 bin KM ömrü olan lastikler 80 - 100 bin KM’ye kadar ömrünün uzadığını söyleyebilirim. Kış lastikleri rotasyonlu oldukları için sadece her 10 bin KM’de ön – arka lastik değişimi yeterlidir. Lastik türü ne olursa olsun hava basınçları enaz ayda bir kez mutlaka kontrol edilmelidir. Yolculuklarınızın keyifli geçmesi ve güzel anılarla dolu olması dileğimdir. İyi Yolculuklar”