Bilimsel Eczacılığın 173.yıldönümü kutlamaları kapsamında Vali Hüseyin Avni Coş, Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan ile yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.

Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan, 14 Mayıs Eczacılık Günü kutlamalarını bir gün ile sınırlı tutmadıklarını, etkinlikleri 7-20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Eczacıların 2008 yılında bir Anaokul yaptırıp Milli Eğitime devrettiklerini, Adana’da bir dizi mesleki, kültürel ve sosyal etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade eden Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan,  ilaçta reklam konulu panel, yazılı ve görsel medyanın önemli isimlerinden gazeteci yazar Uğur Dündar’ın katılımı ile  “Türkiye’de Gazetecilik” konulu konferans ile Sosyal Güvenlik Kurumu işbirliği sonucu “E-Reçete ve Avuç İçi Damar Okuma Sistemi” konulu panel düzenleyeceklerini kaydetti.


Vali Hüseyin Avni Coş, eczacıların sağlıkta önemli görevleri olduğunu ifade ederek tüm eczacıların gününü kutladığını söyledi. Vali Coş, eczacıların etkinliklerine destek vereceğini de sözlerine ekledi.