Masaldı gerçek oldu...

          Bundan 94 yıl önce TBMM'ni kurdu, aynı gün Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ilan ederek, bir kez daha dünyayı kendine ayakta alkışlattı. O güne kadar hiç bir ülke çocuklara bu kadar önem vermemişti. Şimdi aynı önemi bu hükumette veriyor çok şükür !!! 

          Onun üstün özelliklerini anlatmayacağım, içimizden bazıları unutturmak, unutmak istese de kainat biliyor. Mustafa Kemal ATATÜRK’le beraber şimdi bu toprakların ruhu sızlıyor…

          94 Yıl sonra ne oldu bu ülkede bir bakın… TBMM ne hale geldi, çocukluğumuz nasıl çalındı,çalınıyor…

Ben şöyle birkaç satır yazayım, siz zahmet etmeyin.

          Saltanattan kurtulan,otoriter rejimden arınıp,diktatör anlayışından sıyrılan,halkın iradesinin üssü yapılan TBMM, 94 yıl sonra bugün yine diktatör rejimi, saltanatın beşiği, padişahlığın ilan edildiği bir saraya dönüştü. 

           TBMM düştü...

           Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, artık Padişah kavuğuyla resmediyor haberlerinde dünya. O ne derse hemen yerine getiriliyor, emirlerine uymayan ya terörist, ya sürgün yollarda kendini buluyor.

           Son kale TBMM’de düştü...

Günün anlam ve önemine binayen, çocukların ruhunu çaldı bu hükümet.

Bir ülke düşünün çocuklarının yarısı, 445 bin çocuk her gün kahrından ölüyor...

Göstermelik kutlamalara,makam koltuklarına oturan yaşıtlarını görünce diri diri ölüyorlar.

Bu ülkede son on yılda, her üç kadından biri çocuk oldu. Çocuk gelinlerin oranı 2012 yüzde 31.7’ye çıktı.

           Çocukların yarısı kayboldu bu ülkede, Fareli köyün kavalcısı değil, Akp üfledi bu ülkeye...

           Ülkede her 4 çocuktan biri yaşam adına 3 temel ihtiyaçtan yoksun ; yeterince ısınmayan evde oturuyor,eskiyen kıyafetlerine yenisi eklenmiyor. Üçüncüsü daha vahim, çocukların yüzde 67.7’si iki günde bir protein tüketemiyor.

             “ÇOCUK İŞÇİLERİN ÜLKESİ”  Akp  iftiharla sunar !!!

             1999 Yılından bugüne çocuk işçi sayısında tırmanışa geçen Türkiye, yüzde 41 ‘den 56’ya çıkarak rekorlar serüvenine bir başarı daha ekledi !

Nüfusun yüzde 20,6’sını oluşturan 6-17 yaş grubundaki 15 milyon 247 bin çocuktan 893 bini çalışıyor. Çalışan çocukların yarısı okula gitmiyor. 
           Okula devam ederken çalışan çocukların sayısı 2006-2012 yılları arasında yüzde 64 oranında artarak 272 binden 445 bine yükselmiş.
 

            Neyin bayramını yapıyoruz, TBMM amacını kaybetmiş, çocuklar ruhunu…

            Neyin bayramını yapıyoruz, Bağımsızlığın,demokrasinin taşları arasında artık diktatör, telli duvakların altına çocuklar var…

            Neyin bayramını yapıyorsunuz, TBMM’nde padişah ve erbaplarının saltanatı hüküm sürerken, ülkede çocuklar işçilik oynar oldu !

            Atam bizi affet, ülkenin geleceği için, aydın, medeni bir ülke için bıraktığın mirasa sahip çıkamadık. Önce TBMM’yi , sonra da çocuklarımızı kaybettik. Masal değil, gerçek...

            Oysa ne savaş,ne işgal vardı bu topraklarda, hain ve gerici bir düşünce ve onun hortlayan eli çekip aldı her şeyi…Masaldı, gerçek oldu !