Göreve yeniden seçilen Ak Parti İl Başkanı Fikret Yeni CHP il Başkanlığına atanan CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut’u ziyaret etmiş ve “hayırlı olsun” temennisinde bulunmuştu.

İyiydi, hoştu.

Farklı pencerelerden bakılsa bile,  siyasetin halka hizmet etmek için bir araç olduğunun göstergesiydi.

Alkışladık.

Her zamanki gibi güzel şeyler gibi bu da kısa sürdü.

CHP İl Başkanı Bulut kente yeterli hizmet gelmediğini belirttiği eleştirilerini sıraladığı birbasın bülteni yayınladı.

Ak Parti İl Başkanı Yeni,  bu bültene,bültenle karşılık vererek, kente hizmet geldiğini ancak CHP’nin halktan uzak siyaset yaptığını hizmetleri de görmediği anlattı.

Sonra CHP İl Başkanı Bulut, yeniden bir bülten yayınlayarak sorunları bu kez örnekleriyle aktardı.

Bulut’un kentle ilgili sorunları ve eksikleri sıraladığı açıklamasından özet sunacağım.

Ancak kentte bulunan  tüm siyasi partilerin yöneticilerinden parti rozetlerini bir kenara bırakıp aşağıdaki bilgilere “Adanalı” gözüyle bakmalarını istiyorum.

Bulut’un eleştirilerini yorumsuz arz ederim…

 

1 - 2011 dönemin Başbakanı söz veriyor. Adana Raylı sistem bakanlığa devredilecek.

Ankara, İzmir ve İstanbul Büyükşehir belediyelerinin  raylı sistem projeleri Ulaştırma Bakanlığı’na devredildi. Adana devredilmedi.

2 – Teşvik sistemi nedeniyle işadamları Adana’yı değil bir çok kolaylığa sahip Osmaniye’yi  tercih ediyor.

3 – Adana kamu yatırımlarında 2002 yılında ilk 10-15’in içindeyken şimdi son sıralarda.

4 - 2006 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girerek Turizm Teşvik Bölgesi ilan edilen Yumurtalık-Karataş sahillerine çivi dahi çakılmadı.

5 - Dünyanın kullanımda olan en eski köprüsü Taşköprü’nün de kaderine terk edildiğini ifade eden Bulut, Kültür, Turizm Bakanlığı’nın böylesine önemli bir tarihi mirasın UNESCO Dünya Mirası listesine alınması yönündeki taleplere bile kulak tıkadığını kaydetti

6 - D-400 Karayolu üzerinde Karayolları Genel Müdürlüğü'nce yapılan sözde kamu yatırımı olan alt geçitlerin rezalet olduğunu anlatan Bulut, “Eski orduevi civarındaki yan yollardan bir kişinin dahi geçemediğini defalarca kez gazete sütunlarından okuduk. En küçük bir yağmur suyunda alt geçidin sular altında kaldığına da tanık olduk. Projenin mimarları nedense hep sessiz kaldı”dedi.

7 - Yaban hayatı sorunu nedeniyle ruhsatlı daireler, resmi kurumlar, hastaneler ve okullar olmak üzere yaklaşık 4 bin yapının yer aldığı yaban hayatı alanı sorununun hala çözülemedi.

8 -  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Adana’da Çukurova Bölgesel Havalimanı’nı müjde olarak sunduğunu hatırlatan Bulut, “Biz bölgesel havalimanının Çukurova bölgesinin en büyük ve en önemli kenti Adana sınırlarına ve daha çorak topraklara yapılması gerektiğini haykırırken  tam  tersine elimizdeki Şakirpaşa Havalimanı da yok edilmeye çalışılıyor. Yeni düzenlemelerle Şakirpaşa Havalimanı’nın büyütüleceğine ve genişletileceğine inanmak çok zor. 20 bin dekar verimli tarım arazisini kapsayan Çukurova Bölgesel Havalimanı stratejik önem taşıyan tarım topraklarını yok edeceği gibi Adana’nın can damarı Şakirpaşa Havalimanı’nın da kapanmasına yol açacak.

9 -   Hızlı tren meselesi. Günübirlik ve geçiştirme söylemlerle Adana’nın da bu projeye dahil edileceği kaydedilmişti ancak bu konu da belirsizliğini koruyor.

10 - Adana’da çarpık kentleşme, çevre kirliliği alabildiğine yoğunlaşırken halkın yaşam kalitesinin hiç de ilerlemediğinin açık bir şekilde görüldüğünü ifade eden Bulut, “Sayın Yeni, yaşanabilirlik seviyesinde 55. sıraya gerileyen kentin Adana olduğunu biliyor musunuz?” diye sordu.

11 - Yıllar önce Enerji İhtisas Sanayi Bölgesi ilan edilmesine rağmen Ceyhan’da enerji yatırımları neden gecikti?

12 - Bulut, “İşsizlik oranları Türkiye ortalamasının çok üstünde ve ülkenin en çok işsizini barındıran bir şehir konumunda. Kentte yeni yatırımların önü açılmıyor. AKP iktidarının politikaları nedeniyle Adana bugün kimliksiz bir kente dönüştü. Önce tarım kentiydi, sonra tarım ve sanayi kenti oldu ama şimdi hiçbiri değil”dedi.

 

Bu sorunlar sanırım  herkesin ortak sorunu.

Siyasi kimliği bir kenara bırakıp belki de tüm il başkanlarının bir araya geleceği ortamlar hazırlayıp bu sorunların aşılması için el ele verilmesi uygun olacaktır.

En azından Adana için siyaseti kullanarak bir şeyler yapılması  lazım. Fırsatınız varken bunu değerlendirin.

Unutmayın.

Sizin siyasetiniz biter ama Adana bitmez…