Bulut'tan "Tasarruf" Eleştirisi "Sarayın Harcamaları %120 Arttı" Bulut'tan "Tasarruf" Eleştirisi "Sarayın Harcamaları %120 Arttı"


Yüreğir’in Seyhan ve Çukurova’nın gerisinde kaldığını ve Yüreğir’in makus talihini yenmek için kollarını sıvayıp aday adaylığını koyduğunu söyleyen Prof. Dr. Ali Tekin, hedefleri arasında ilçenin ekonomik, sosyal ve hizmet standartlarını yükseltmek olduğunu söyledi.

“POTANSİYELİNİ KULLANAN YÜREĞİR’İN PARLAMASI KAÇINILMAZDIR”
Yüreğir halkının görev vermesi halinde planladıkları projeleri ve hayalindeki Yüreğir’i anlatan Prof. Dr. Ali Tekin, “Bizim dönemimizde, Yüreğir belediye hizmet kalite ve çeşitliliği, kent düzeni (temiz, düzenli, sağlıklı, ferah olma vs.), kent yaşamı (eğitim, spor, sosyalleşme imkanları vs.) ve yazılım, bilişim gibi modern sektörler de dahil farklı sektörlerde yatırım ve istihdamı merkeze alan bir anlayışla buluşacaktır. Bunu başarmak için gerekli olan insan kaynağımız Yüreğir’de vardır.  Çalışma ekibimiz, proje taslaklarımız hazır. Yüreğir halkı görev verirse uygulamaya geçireceğimiz yeniliklerle ilçenin çehresini hızla değiştirebiliriz. Potansiyelini kullanan Yüreğir’in parlamasının kaçınılmazdır” diye konuştu.

“YÜREĞİR’İ PARLATMAYA TALİBİZ”
İlçede yaşanan temel sorunlara son derece hakim olduğunu ve sürdürülebilir yerel kalkınma konusunda yeterli donanıma sahip olduğunu dile getiren Prof. Dr. Tekin, “İlçe nüfusunun demografik özellik ve dengelerini, sakinlerinin yoksulluk başta olmak üzere temel sorunlarını ve akılcı çözüm yollarını yakından biliyorum. Yüreğir belediyecilik hizmetlerine ve akılcı ve dinamik bir liderliğe aç bir ilçedir. Yöreyi, sorunlarını ve çözüm yöntemlerini iyi bilen; vizyoner, kapsayıcı, birleştirici, tecrübeli bir siyasetçi ve yönetici; sürdürülebilir yerel kalkınma konusunda en yenilikçi bilgi, donanım ve uygulama kapasitesine sahip birisi olarak Yüreğir ve Yüreğirlilere hizmet etmek istiyorum.  Ben ve ekibim Yüreğir’i parlatmaya talibiz!” dedi.

ALİ TEKİN KİMDİR?
1965 Adana Ceyhan doğumlu olan Prof. Dr. Ali Tekin, 1986 yılında AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden (Mülkiye) mezun oldu. ABD’de Pittsburgh Üniversitesi'nden Uluslararası İlişkiler alanında Yüksek Lisans ve Doktora derecesi aldı. 2013 yılında ise Profesör unvanını aldı. 2003-2013 yılları arasında Bilkent Üniversitesi’nde akademisyen olan Prof. Dr. Ali Tekin, ABD’de Harvard Üniversitesi’nde (2007-08) ve Almanya’da Osnabrück Üniversitesi’nde (Yaz 2008) misafir öğretim üyesi olarak yer aldı. Ekim 2021’den bu yana İstanbul Gedik Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi Bölüm Başkanı ve son bir yıldır da (1 Aralık 2023 tarihinde istifa edene kadar) İİSBF Dekan Vekili olarak görev yaptı. TBMM’de 21’inci Dönem (1999-2002) Adana Milletvekili ve Türkiye-AB Karma Komisyonu üyesi olarak görev aldı. Bu süreçte Avrupa Birliği için bir anayasa taslağı hazırlamakla görevli 100 kişiden oluşan Avrupa Birliği’nin Geleceği Konvansiyonu’nda (ve Avrupa Sosyalist Parti grubunda) TBMM’yi temsil etti.