Seyhan Rotary Kulübü ile Washington Rotary Kulübü’nün ortaklaşa yürüttüğü tahmini büyüklüğü 60.000 dolar olan küresel bağış projesi kapsamında, dünyaca ünlü onkoloji uzmanları, cerrah ve uzman doktorların bulunduğu iki ayrı eğitmen grup, ABD’den Adana’ya gelerek, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’n deki hekimleri ziyaret etti. uzmanlar meme kanseri konusunda gelinen son nokta, tedavideki yeni teknik ve yöntemler hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

ABD’li uzman hekimlerin onkoloji, genel cerrahi, radyoloji, patoloji alanlarında eğitim vereceği bu projede ilk ekibin liderliğini Güney California Üniversitesi’nden meme kanseri cerrahı Dr.Julie Lang yaptı. Proje konusunda bilgi veren Güney California Üniversitesi’nden meme kanseri cerrahı Dr.Julie Lang, Kendisinin bir başka proje için Türkiye'ye gelmeden önce meme kanserine yakalandığını, geçirdiği ameliyat sonrasında ise sağlığına kavuşarak Türkiye'ye geldiğini ve KAGİDER için İstanbul’da yaptığı konuşma sırasında Türk insanının sıcaklığından, Kapalıçarşı’dan fazlasıyla etkilendiğini ifade ederek, Meme kanseri tedavisinde ABD’de gelinen noktanın dünyanın her köşesine ulaştırılmasına yönelik duyduğu heyecanı ülkesine döner dönmez dostlarıyla paylaştığında Uluslararası Mesleki Eğitim Programından haberdar olduğunu belirtti.

Bu amaçla proje kapsamında Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne gelen ABD'li uzmanlar burada ilk olarak Başhekim Prof. Dr. Yeşim Taşova ile görüştükten sonra Onkoloji Uzmanı Prof Dr. Berksoy Şahin. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Gürhan Sakman, Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Sürreyya Soyupak ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda ayrıca Çukurova Üniversitesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Orçun Yalav'da bir sunum yaptı.

Not: Proje kapsamında ABD'den gelen isimler aşşağıda belirtilmiştir

KATILIMCILAR:

1

Dr. Julie Lang

Breast Cancer Surgeon

Univ. of Southern California

Medical Team 1 Leader

2

Dr. Julia Lawrence

Oncologist

Wake Forest

3

Dr. Omer Kucuk

Oncologist/prostrate / speaks Turkish/ will work with BC campaign and language issues

Emery Univ. Winslip Cancer Center

4

Dr. Melissa Brammer

BC Oncologist

Genentech. California

Dr. Melissa Brammer is currently Group Medical Director for US Medical Affairs, BioOncology, leading the Medical Affairs HER2-positive Breast Cancer and Woman’s Health franchise at Genentech.

5

Tammy Keatts, Therapist

Lymphedema Therapist

Annapolis Lymphedema Center

6

Dr. Emel Canbay

Oncology Surgeon

Instanbul Hospital