Adana  Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nde gerçekleştirilen devir – teslim töreninde konuşma yapan eski Genel Sekreter Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, bu işin bir hizmet yarışı olduğunu görev yaptığı süre içerisinde hizmet bayrağını taşımaktan gurur duyduğunu söyledi. Bu toprakların çocuğu olarak 2 yıldır taşıdığım bu görevi Sayın İbrahim beye hakkıyla emanet etmekten onur duyuyorum, Adana'nın sağlığını daha iyi noktaya getireceğine eminim, bu süre zarfında verdikleri desteklerden dolayı ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum, her zaman Genel Sekreterimizin yanındayım dedi. 

 Adana İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevini devralan Opr. Dr. İbrahim Ethem Özsoy'da yaptığı konuşmada, makamların tayinle gelinen ve gidilen yerler olduğunu vurgulayarak “Bu makamlar hizmet makamıdır. İnşallah bu süre zarfında ben de sayın hocamız gibi hakkıyla bu önemli  görevi ifa ederek başka bir arkadaşımıza emanet edeceğim dedi. Konuşmasında Adana büyük ve stratejik bir il, burada göreve başlamaktan gururluyum, inşallah ekip arkadaşlarımızla beraber çok iyi projelere imza atacağız. bu bağlamda sayın hocamızın desteğine her zaman ihtiyacımız olacak ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından Adana İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. İbrahim Ethem Özsoy, Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan'a, çiçek verdi. Arıkan teşekkür ederek Özsoy’a çiçek ve Adana motifli ürünlerden oluşan  bir set  hediye etti.

Devir teslim töreninin tamamlanmasının ardından Genel Sekreter Özsoy, genel sekreterliğe bağlı sağlık tesisinin başhekimleri ile toplantı yaparak çalışmalarına başladı.