Ziyarette Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Yönetim Kurtulu Üyeleri Uzm. Dr. Selahattin Menteş ve Uzm. Dr. Zehra Filiz Gündoğan Turan ile kahve tadında sohbet eden Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İbrahim Ethem Özsoy “Tabip Odası bizim kendi evimizdir. Her zaman geleceğiz. Biz yöneticiler hekim ve sağlık çalışanlarına daha sakin ve huzurlu ortam sağlamaya çalışıyoruz. Bununla beraber vatandaşlarımızında hastanelerde bekleme sürelerini azaltmayı, hatta ortadan kaldırmayıda amaçladık. Vatandaşlarımız Alo182’yi arayarak canlı operatörler vasıtasıyla Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler ve Ağız Diş Sağlığı Merkezlerine telefonla, Web üzerinden yada MHRS mobil uygulamasıyla randevu alabilirler. Vatandaşlarımız bu sistemi aktif kullanmaya başladıklarında hem sağlık hizmetinden memnun olacaklar hem de bir nebzede olsa yaşanan şiddetin önüne geçileceğini düşünüyorum. MHRS kullanımının yaygınlaştırılması için uğraşıyoruz. Sizleri kendimiz gibi görüyoruz. Sıkıntıların giderilmesi için yeni projeler üretiyoruz. Birlikte üretilecek çözüm önerileri her kesime fayda sağlayacaktır. Bu anlamda daha sık bir araya gelmemizin faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

DOÇ. DR. ÖKTEN, “HEKİM SIKINTILARINI BİLDİRECEĞİZ”

Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İbrahim Ethem Özsoy’u kendilerini ziyaret etmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “Öncelikle nazik ziyaretiniz için çok teşekkür ediyoruz. Hoş geldiniz. Biz hekimlerin amacı insana sağlık vermek. Acılarını dindirmek.  Sağlık sistemindeki yaşadığımız sorunları düzeltmek için birlikte elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu konuda hekim arkadaşlarımızın yaşadığı sorunları ve  taleplerini sizlere ileteceğiz. Bu taleplerimizi hekim arkadaşlarımızın istekleri doğrultusunda çözmeniz biz hekimleri memnun edecektir. Bugünlerde yaşadığımız sorunlar ne yazık ki yine şiddet, geçici görevlendirmeler ve polikliniklerde aşırı hasta yoğunluğunun yarattığı sıkıntılardır. Bu sıkıntıların çözümü konusunda çabalarınız olduğunu biliyoruz. İlginize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

İyi diyaloğların yaşandığı görüşmenin ardından Başkan Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Adana Tabip Odasının bir yayını olan "İlk Çağlardan Günümüze Çukurova Tıp Tarihi" kitabını KHBGS Op. Dr. İbrahim Ethem Özsoy'a hediye etti.