Ziyaret içeriği hakkında bilgi veren Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, “Hekim olmak; öncelikle tüm sağlık ihtiyacı içinde olanların, sonra tüm insanların hatta tüm canlıların hak ve ihtiyaçlarını gözetmek, hiç bir ayrım yapmadan, her koşulda ve her yerde eşit hizmet vermek anlamlarını taşımaktadır. Bu hizmeti karşılıksız ve beklentisiz sunan hekimlere görevleri konusunda destek olmak,  meslek onurlarını ve özlük haklarını korumak ve toplumsal süreçlerde demokratik, humanist, düzeltici ve bilinçlendirici görev anlayışı ile hareket edip yer almak da Adana Tabip Odasının da içinde olduğu tüm tabip odalarının ve TTB'nin temel görevleri arasında yer almaktadır. Ortak ve değişmez noktalarımız insan ve sağlık olduğu için kamu hastaneleri ve sağlık müdürlükleri ile işbirliği yapmanın ve hedef beraberliği çatısında birleşerek hareket etmenin kentin ve hekimlerin sorunlarının düzeltilmesi için vazgeçilmez unsurlar olduğunu kanısındayız.  Biz de bu düşünce ve beklentilerle Kamu Hastaneleri Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Osman Arıkan ve Halk Sağlığı Müdürümüz Dr. Çağlar Çıtak'ı ziyaret etmek istedik. Tanışmanın yanı sıra karşılıklı dileklerin iletildiği ve ortak projelerin üretilmesinin planlandığı bu ilk ziyaretin tüm sağlık çalışanlarına olumlu yansımasını görmeyi yürekten diliyoruz” diye konuştu.

 

SAĞLIKLI BİR HALK VE MUTLU ÇALIŞAN KİTLESİ OLUŞTURMAK İSTİYORUM

Vatandaşlara nitelikli sağlık hizmeti sunmak istediklerini belirten Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, “Çalışanlarımıza daha kaliteli, huzurlu, adaletli ve güvenli iş ortamı sağlayarak, vatandaşlarımıza daha ulaşılabilir, sürdürebilir ve nitelikli sağlık hizmeti sunmak hedefim olacaktır. Gerek bakanlığımız gerekse kurumumuzun vizyonu çerçevesinde Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olarak üstlendiğim misyonun bilincindeyim. Çalışanlarımıza daha kaliteli, huzurlu, adaletli ve güvenli bir iş ortamı sağlayarak, vatandaşlarımıza daha ulaşabilir, sürdürülebilir ve nitelikli sağlık hizmeti sunmayı istiyorum. Adana Kamu Hastaneleri Birliği Yönetimi’nde kurulan yeni yapılanmanın sağlıklı bir halk, mutlu ve güvenli bir çalışan kitlesi oluşturmasını temenni ederim" şeklinde konuşan Arıkan, Adana Tabip Odası yönetiminin ziyaretinden çok memnun kaldığını, sağlıkta verilen hizmetin kalitesinin arttırılması ve çalışan memnuniyetine yönelik konularda işbirliğine ve koordinasyona her zaman açık olduğunu ifade etti.

Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan’ın makamından ayrılan Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan ve Genel Sekreter Dr. Hakan Şen, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ömer Eşki ve ATO Aile Hekimlik Komisyonu Başkanı Dr. Yaşar Ulutaş’ında katılımıyla Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Çağlar Çatak’ı da ziyaret edip, “hayırlı olsun” diyerek mesleki konularda istişarede bulundu.