Özellikle açık yöntemle yapılan cerrahi müdahalelerde iyileşme süreci daha fazla uzuyor. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde mide ve bağırsaklar  köken alan bu hastalıklara yönelik bu cerrahiler  uygun hastalara rutin olarak kapalı (laparoskopik) yöntemle yapılıyor ve hastalar daha kısa surede ve açık cerrahiye kıyasla daha kaliteli bir süreç gecirerek sağlıklarına kavuşarak taburcu ediliyor.

Hatice Özge Aslankurt 32 yaşında ve evli, 25 Eylül’de Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğine başvurdu ve yapılan tetkikler sonucu 3. Evrede Kolon Kanseri olduğunu öğrendi, 3 Ekim’de ise tamamen kapalı yöntemle ameliyat olarak 5 günde normal yaşamına döndü.

Ayşe Kavukluca ise 47 yaşında evli ve 2 çocuk sahibi. Kavukluca’da Mide ağrısı nedeniyle geldiği Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’n de yapılan tetkikleri sonucu erken evre Mide Kanseri olduğunu öğrendi. Kavukluca‘nın kapalı yöntemle gerçekleştirilen ameliyat ile  midesi alınarak bir hafta içerisinde normal yaşamına döndü.


DAHA AZ AĞRI DAHA ÇOK KONFOR SAĞLIKLI YAŞAM

Operasyonları Prof. Dr. Cem Kaan Parsak ile birlikte Amerika’da Cleveland Clinic’te bir buçuk yıl Kolorekektal Cerrahi üzerine çalışmalar yapan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Rencüzoğulları ile birlikte deneyimli bir ekip tarafından gerçekleştirilen hastalarla ilgili bilgi veren Yrd. Doç Dr. Ahmet Rencüzoğlulları gerek iyi huylu gerekse habis nedenlerle gerçekleştirilen kolon ve rektum cerrahisi sonrasında hastaların iyileşme süreçlerinin çok daha hızlı olduğuna dikkat çekti. Rencüzoğulları, kapalı yöntemle gerçekleştirilen bu ameliyatlarla hastalara yüksek yasam kalitesi, daha az ağrı, daha iyi kozmetik ve tatmin edici onkolojik sonuçlar sunabildiklerini ifade etti. Rencüzoğulları, hastaların ameliyat sonrası yaşamlarına daha konforlu dönmeleriyle birlikte onkolojik tedavilerinin devam edeceğini belirtti.

KAPALI KANSER CERRAHİSİ ZOR BİR ALAN

Prof. Dr. Cem Kağan Parsak ise gerek mide gerekse kolon kanserinde laparoskopik total gastrektominin zor bir cerrahi operasyon olduğuna değinerek,  “Balcalı genel cerrahi gastrointestinal grubundaki cerrah arkadaşları kutluyorum hastalarımıza da bundan sonraki yaşamlarında sağlıklı günler diliyorum” dedi.

BU KADAR KOLAY OLACAĞINI DÜŞÜNMEMİŞTİK!

Sağlıklarına kavuşan Hatice Özge Aslankurt ve Ayşe Kavukluca ise hastalıklarını öğrendiklerinde oldukça korktuklarını ve morallerinin bozulduğunu belirterek ancak yaşanan süreçle birlikte yeni bir hayata başladıklarına halen inanamadıklarını dile getirdiler. Her iki hastada cerrahi operasyonu gerçekleştiren ekibe teşekkür etti.