Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi tıp alanında bölge halkına daha kaliteli hizmeti sunmak adına önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Bu çerçevede Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı'na bağlı olarak kanser hastalarının cerrahi operasyonlarını gerçekleştiren bir birim kuruldu.
Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı adı altında hizmet verecek birimin sorumluluğunu cerrahi onkoloji alanında uzman bir isim olan Prof. Dr. Cem Kaan Parsak yapıyor. Birimde ayrıca üç uzman doktor ile diğer yardımcı personellerde bulunuyor.

Kurulan birimle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Cem Kaan Parsak Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı'nın bölgede ilk ve tek olarak Balcalı Hastanesi'n de hizmet vermeye başladığını ifade etti. Parsak amaçlarının çağın en önemli sağlık sorunlarından biri olan kanser hastalarına daha kaliteli ve özgün sağlık hizmeti vermek olduğunun altını çizdi.

Parsak Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı olarak onkolojik rahatsızlığı olan hastalara cerrahi operasyonla müdahale edilmesi, yeni ve son gelişmelerin yakından takip edilerek uygulama işlemlerin yapılması gibi hizmetlerinin de olduğuna vurgu yaparak, bu sayede hastanın yaşam kalitesinin en üst seviyeye çekilmesinin sağlandığını dile getirdi.