KONFERANS ZİNCİRİ DEVAM EDİYOR

Adana Sağlık Mensupları Derneği, ergenlik çağındaki gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak ve bunlara karşı bilinçlendirmek için konferans vermeye devam ediyor. Aile Hekimi Necati Atlı’nın Şehitlik Lisesi’nde verdiği konferansta bilgisayar bağımlılığının tehlikeleri ve alınacak önlemler, yapılan slayt gösterisiyle anlatıldı. Atlı, gençlerin bilgisayar başında geçirdiği süre giderek artıyorsa ve başka faaliyetleri önemsemiyorsa çok kısa bir sürede bilgisayar bağımlısı olabileceklerini söyledi.

“TÜM DÜNYA İÇİN YENİ BİR KAVRAM’’

Bilgi akışını hızlandıran, iletişimi kolaylaştıran sanal alemin, yeni psikolojik problemleri de beraberinde getirdiğini ifade eden Atlı, ebeveynlerin bilgisayar ve internet kullanımına çocukları için yeni eğitim fırsatları sunan bir dünya olduğunu düşündüğü için ilk başta sıcak baktıklarını belirtti. 'Bilgisayar ve İnternet bağımlılığının tüm dünya için yeni bir kavram olduğunu dile getiren Atlı, internetin aşırı kullanılması isteğinin önüne geçilememesinin bağımlılğın en basit tarifi olduğunu söyledi.

“SAĞLIK PROBLEMLERİNİ DE BERABERİNDE GETİRİYOR”

İnternet bağımlılığının diğer bazı psikolojik bozuklukları da alevlendirdiğini vurgulayan Dr. Atlı, hastaların depresyon, dikkat bozukluğu gibi sorunlar yaşadığını söyledi. Atlı, ‘‘Uzun süreli bilgisayar kullanmak kişide sağlık problemlerine neden oluyor. Bunlar gözlerde yanma, boyun kaslarında ağrı ve sertleşme, elde uyuşukluk, bel ve sırt ağrılarıdır'' dedi.