Toplumu, cilt sağlığı ve medikal estetik uygulamaları hakkında bilgilendirmek amacıyla Cilt Sağlığı Derneği’ni kurduklarını söyleyen dernek başkanı Ebru Ünal, uygulama yapılan mekânın temizliğinden yapan kişinin uzmanlığına kadar her noktaya dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Toplumu, cilt sağlığı ve medikal estetik uygulamaları konusunda bilgilendirmek amacıyla kurulan Cilt Sağlığı Derneği, ilk toplantısını Otel Seyhan’da yaptı. “Güzel ve Sağlıklı Olmak İçin Buluşuyoruz” başlıklı toplantının açılışında konuşan Cilt Sağlığı Derneği Başkanı Dr. Ebru Ünal, medikal estetik yaptırırken dikkat edilmediği taktirde ortaya çıkabilecek acı sonuçlara örneklerle değinerek herkesi daha dikkatli olmaya çağırdı.

 

Cilt Sağlığı Derneği ve Öncül Sefa İletişim Hizmetleri tarafından ilki düzenlenen “Cilt Sağlığı Toplantıları” medikal estetik uygulama yaptırırken nelere dikkat edilmeli konusundan uygulama öncesinde ve sonrasında hasta psikolojine kadar geniş bir alanda katılımcıları bilgilendirdi.

 

Toplantının açılış konuşmasını Cilt Sağlığı Derneği Başkanı Dr. Ebru Ünal yaptı. Medikal Estetik eğitimi alırken karşılaştığı vakalar sonrasında böyle bir dernek kurmaya karar verdiğini söyleyen Ünal, amaçlarının tüm medikal estetik uygulamalar konusunda insanları bilgilendirmek olduğunu söyledi. Dr. Ebru Ünal katılımcıları uygulama yaptırırken özelikle şu konulara dikkat etmeleri için uyardı: “Medikal estetik yaptırdığınız kişileri çok iyi seçin. Doktor ya da medikal estetik eğitimi almış kişilerden hizmet alın. Uygulamanın yapılacağı yerin steril olduğuna ve hasta güvenliği kurallarına uyduğuna emin olun. Uygulama için markalı ürünler kullanılmalı ve kullanılan ürünün bilgileri size verilmeli.”

 

İki bölümden oluşan toplantının ilk sunumunu Uzman Psikolog Psikoterapist Karabet Garo Topuzoğlu yaptı. “Estetik Cerrahinin Hasta Psikolojisine Yansımaları” konulu bir konuşma yapan Topuzoğlu, uygulama öncesi ve sonrasında hastanın psikolojinin önemli olduğunu vurguladı. Garo Topuzoğlu, konuşmasında estetik uygulaya karar vermeyi etkileyen faktörlere dikkat çekti. Topuzoğlu, kişinin neden estetik yaptırdığının iyi irdelenmesi gerektiğini söylerken, kişinin uygulama sonrasında mutlu olmasının buna bağlı olduğunun altını çizdi.

 

İkinci olarak konuşan Diyetisyen Aslı Devrim, doğru beslenmenin cilde faydalarını anlattı. Dinleyenlerin büyük ilgi gösterdiği sunumda Devrim, besinlerin vücuda sağladığı yararları, bu besinlerin nasıl tüketilmesi gerektiğini ve alınmadığında ortaya çıkan soruları dile getirdi. Aslı Devrim, insan vücudu için önemli olan omega 3 yağ asitlerinin yeteri kadar alınmadığından su kaybı, saçlarda kepek oluşumu, kaşlarda yaygın seyrelme ve beyazlaşma, kuru deri ile ciltte siyah noktalar gibi belirtilerin ortaya çıkabileceğini söyledi. K vitaminin birçok cilt bakım ürününde de kullanıldığını belirten Devrim, bu vitaminin cilt lekelerine, göz altı torbalarına iyi geldiğinin düşünüldüğünü belirtti. Aslı Devrim, K vitaminin koyu yeşil besinlerde bol miktarda bulunduğunu söyledi. Çikolatanın kakaonun işlenmiş hali olduğunu belirten Aslı Devrim, özellikle bitter çikolatalarda bir antioksidan olan prosiyanidin yüksek miktarda olduğunu ifade etti. Ayrıca içerisinde bulunan ektin maddelerin deri esnekliği ve yapım sürecinde yararlı olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Cilt Sağlığı Uzmanı Dr. Ebru Ünal, dinleyenlere sağlıklı bir cilde sahip olmak için neler yapmaları gerektiğini anlattı. Sağlıklı bir cildin parlak ve gergin olması gerektiğini söyleyen Dr. Ebru Ünal, cildi temizlemenin önemini vurguladı. Cildin sürekli uyarılmasının gerektiğini söyleyen Ünal, cildi uyutacak ürünlerin kullanılmaması gerektiğini belirtti. Cilt bakımı yaptırmanın yaşı olmadığın söyleyen Dr. Ünal, her yaşta uyarılan cildin kendisini yenilediğini ifade etti.

 

Hiçbir uygulamanın sonucunun bir anda alınamayacağını söyleyen Ünal, cilde günlük bakım yapılması gerektiğine dikkat çekti. Güneşin ve diğer dış etkenlerin etkisiyle cildin yaşlandığı söyleyen Ünal, evde pling yapılarak ölü derinin atılması gerektiğini ifade etti.

 

Toplantının ikinci kısmında özellikle işletmelere yönelik olarak sunumlar yapıldı. İlk olarak Pazar Araştırması Danışmanı Eda Aybaba Çelik, “Markalar Nerede Yanlış Yapıyor?” başlıklı bir sunum yaptı. Çelik, yaptığı konuşmada marka bilincini, marka olmanın önemini, markanın kendisini nasıl konumlandırması gerektiğin anlattı. “Hepimiz rasyonel faydanın farkında olsak da duygusal faydanın farkında değiliz” diyen Çelik, duygusal faydanın asla es geçilmemesi gerektiğini vurguladı.  Eda Aybaba Çelik tüm markaların gerçeklerinin farklı olduğuna da dikkat çekti.

 

Türkiye’nin birçok önemli hastane zincirinde kurucu genel müdürlük yapmış olan Dr. M. Tansel Turan, sağlık işletmelerinde yönetim ve kârlılığı anlattı. Turan, konuşmasında sağlık işletmelerinin kârlılıklarını arttırmak için izledikleri yolları ve bunların doğru -yanlış kısımlarını irdeledi. Örnekler üzerinden bir işletmenin kârlılığının nasıl artırılacağını gösterdi.

 

Cilt Sağlığı Derneği Başkanı Ebru Ünal tarafından, konuşmacılara ve Öncül Sefa İletişim Hizmetleri’ne toplantıya olan katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.