Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan ile birlikte Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesini,  hastane yöneticisi ve idari personellerle birlikte acil servislerini ziyaret etti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, Sağlıkta Dönüşüm Programı ile halkın hızlı, adil ve etkili sağlık hizmeti verebilmek, sağlık hizmeti sunumlarının etkinliğini artırmak, daha kaliteli sağlık hizmeti sunmak amacı ile uygulamaya konulduğunu belirterek,  öncelikle hasta ve yakınları ile görüşerek verilen hizmetlerin memnuniyetini sorguladıklarını sonrasında çalışanların da memnuniyetlerini de tüm yönleri ile değerlendirdiklerini ifade etti.

Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi nitelikli bir toplum için şart olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Özer; “Sosyal devlet anlayışımızın vazgeçilmez unsurudur. Sağlık hizmetleri sunumunda temel anlayışımızın “önce insan”; bu açıdan asli görevimizin halkımıza aynı standartlarda, etkili, kaliteli, eşit  ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunmak, toplumun sağlıklı  yaşam  bilincini yükseltmek ve bunun sürekliliğini sağlamaktır” dedi.


İl Sağlık Müdürü Dr. Özer, yapılan denetim ve değerlendirmelerde sağlık hizmetlerinin daha etkin ve verimli hale getirilebilmesi için, hastane iş ve işleyişinde eksiklikleri yerinde tespit ettiklerini, tespit edilen eksikliklerin ivedilikle giderilmesini, bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmesini ve takipçisi olacağını ve Genel Sekreterliğinde birebir takip etmesi gerektiğini belirti.

 Adana’daki sağlık hizmetlerinin istenen düzeyde verilebilmesi hususunun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından,  birebir takip edildiğini dile getiren İl Sağlık Müdürü Dr. Özer, doğacak aksaklıklardan sıralı tüm idarecilerin sorumlu olacağını ve ekip anlayışı ile başarmak zorunda olduklarını, bu ziyaretlerin ve denetimlerin devam edeceğini vurguladı.