Serebral Palsi (Beynin oksjensiz kalması) teşhisiyle, Adana Kamu Hastaneler  Birliğine bağlı Kozan Devlet Hastanesi'nde gördüğü tedavi sonucu artık yürüyebilen 3 yaşındaki Birgül Avcı, artık yaşıtlarıyla oynayabilecek.
     Adana Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Kozan Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Uzmanı  Emre Öğüt ''Birgül bebek hastanemize geldiğinde kas tonusu eksikliği vardı. Önce kas sistemini destekleyici tedavi uyguladık sonra hareket kabiliyetini geliştirmeye yönelik fizik tedavi çalışmaları yaptık. Birgül geldiğinde yürüyemezken şimdi  hareket edebiliyor, baş-boyun ve oturma dengesini sağlıyor, evde kendine ait walker yürüteç ile yürüyebiliyor'' dedi.
 SEREBRAL PALSİDE ERKEN TEŞHİSİN ÖNEMİ
    Fizyoterapist Öğüt '' Serebral Palsi, beynin oksijensiz kalması sonucu olabileceği düşünülen diğer adıyla beyin felcidir. Doğum öncesinde, sırasında veya sonrasında merkezi sinir sisteminin hareket işlev alanlarının hasar görmesinden dolayı oluşan tablodur. 
Teşhis ne kadar erken konar ve tedavi ne kadar erken başlarsa kişinin yaşam kalitesi o kadar artar ifadelerinde bulundu.  
     Öğüt ''Kamu Hastanelerimizde artık, dünyada çıkan en modern ve gelişmiş  fizik tedavi techizatları  kullanılıp, güncel yöntemler uygulanmaktadır'' diye konuştu.
 
 DEVLET HASTANESİNDE YAŞANAN MUCİZE   
     28 yaşındaki anne Aysun Avcı ise '' çocuğuma doğumdan kısa süre sonra Serebral Palsi teşhisi kondu,  hareket edemiyor ve sürekli yatıyordu. Doktorların ilerde yüreyemez ve görme bozuklukları olabilir dedikleri kızım, devlet hastanesinde gördüğü ilgili ve yoğun tedaviyle hareket edip yürüyebiliyor, bu günleri göreceğimi hayal edemezdim'' şeklinde konuştu.
Evdeki yürüteciyle arkadaşlarıyla bile oynayabildiğini söyleyen anne Avcı, bu mutluluğu bana yaşatan Kozan Devlet Hastanesi'ndeki doktorlardan ve fizyoterapistlerimizden Allah razı olsun, hepsine kızımı  yürüttükleri için tekrar teşekkürlerimi sunuyorum dedi.