Bir süre Özbekistan'da tedavi olan 63 yaşındaki İsmailova, ülkesinde sonuç alamayınca Özbek doktorların tavsiyesiyle ailesi tarafından Acıbadem Adana Hastanesi'ne getirilerek ameliyat oldu. Üroloji uzmanları Prof. Dr. Bülent Soyupak ve Dr. Alper Eken tarafından ameliyat edilen Zinfira İsmailova sağlığına kavuşarak ülkesi Özbekistan'a döndü. İsmailova'nın böbreğinden 10 cm büyüklüğünde tümör çıkartıldığı öğrenildi.

 

Zinfira İsmailova… 63 yaşında… İsmailova, bir süre önce mide bulantısı, baş ağrısı ve kilo kaybı nedeniyle ülkesi Özbekistan’daki bir hastaneye gitti. Yapılan muayene ve tetkikler sonrasında böbreğinde tümör olduğu anlaşılan Zinfira İsmailova’nın ameliyat edilmesine karar verildi. Ancak tümörün çok büyük olduğunu belirten Özbek hekimler, ameliyatın Türkiye’de yapılmasının daha uygun olacağını dile getirdiler.

 

Özbek hekimlerin tavsiyesiyle ailesi tarafından Adana’ya getirilen Zinfira İsmailova, Acıbadem Adana Hastanesi’nde ameliyat oldu. Ürolog Prof. Dr. Bülent Soyupak ve Dr. Alper Eken tarafından ameliyat edilen 63 yaşındaki kadının böbreğinden 10 cm büyüklüğünde tümör çıkartıldı.

Özbek İsmailova’nın Acıbadem’e “böbrek tümörü” tanısıyla geldiğini belirten Ürolog Prof. Dr. Bülent Soyupak, “Hasta böbrek tümörü tanısı ile geldi. Hasta böbrek tümörü tanısını yaşadığı ülkede almış. Orda çok büyük olduğu için ameliyat etmemişler. Tümörü gerçekten de oldukça büyüktü.  Bir başka ülkede ameliyat olmasını istemişler, onlarda Adana'ya geldiler. Hasta ameliyat sonra 3 gün yattı. Bugün ameliyatın 8. günü, dikişlerini aldık evine gidiyor. İstediğimiz bazı tetkikleri ülkesinde yaptırıp bize gönderecek ve 3 ay sonra tekrar kontroller için hastanemizde misafir edeceğiz. Bu kontrollerin arası uzayarak devam edecek” diye konuştu.

 

AŞIRI KİLO VE SİGARA BÖBREK TÜMÖRÜNÜ TETİKLEYEBİLİR

 

Böbrek tümörlerinde en sık görülen belirtinin idrarda kanama olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Bülent Soyupak, kanamaların yanı sıra ele gelen kitlelerin de hastalığın habercisi olabileceğine dikkat çekti. Prof. Dr. Soyupak, böbrek tümörlerinin görüntüleme yöntemleriyle kolayca teşhis edilebileceğini, özellikler bilgisayarlı tomografinin yüzde yüze yakın doğru sonuç verdiğini bildirdi. Prof. Dr. Soyupak, böbrek tümörlerinde cerrahi yöntemin en iyi tedavi şekli olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Soyupak, böbrek tümörlerinin çok sık görülen erişkin tümörleri olmamakla birlikte, daha çok sigara içen ve şişman kişilerde görülebileceğini sözlerine ekledi.

 

ÖZBEKKİSTANLI AİLEDEN ACIBADEM’E TEŞEKKÜR…

 

Özbekistanlı hasta Zinfira İsmailova’nın kızı Kamila İsmailova ise Acıbadem Adana Hastanesi'nden aldıkları hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kamila İsmailova şunları söyledi;

“Annemin hastalığını öğrendiğimizde ilk önce büyük bir travma yaşadık. Çünkü Özbekistan’daki doktorlar tümörün çok büyük olduğunu ve ameliyat edemeyeceklerini söylediler. Yine doktorların tavsiyesiyle Adana’ya gelirken de korktuk. Ama şimdi annem çok iyi ve aylardır yaşadığı mide bulantısı, ağzında acı tat, kanama gibi şikayetleri tamamen bitti. Türkiye’ye hasta gelen annem, şimdi Özbekistan’a kendi başına yürüyerek sağlıklı gidiyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.”