Eczacılık mesleğinin zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek 14 Mayıs Eczacılık Günü etkinlikleri hakkında bilgi veren Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, “Eczacılık mesleği her zamankinden daha sıkıntılı bir dönemece girmiş bulunmaktadır. Şu ya da bu sebeplerden eczane ekonomilerinde ciddi ve geniş ölçekli kayıplar yaşanmaktadır. Mesleğimizin zor ve zahmetli bir iş olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bu gün meslektaşlarımızın eş ve çocuklarıyla açık havada bir nebze de olsa nefes alabildik. TEB ve SGK arasında imzalanacak ilaç alım protokolü eczacılarımızı rahatlatıp, nefes alabilecekleri şekilde sonuçlanır. Ekonomik kaygılardan uzak, insan odaklı anlayışla halkımıza hizmet etmeğe devam ederiz”

ETKİNLİK DOLU BİR HAFTA GEÇİRDİK

Eczacılık Günü etkinliklerini dolu dolu yaşadıklarını da ifade eden ADEO Başkanı Ecz. Ersun Özkan, “‘Akademik Bakış ile Değişen Eczacılık’ panelimizin yanı sıra 14 Mayıs Eczacılık Günü’nde Atatürk Anıtı önüne çelenk koyup, basın açıklaması yaptık. Ecz. Kamil Kavuzlunun resim sergisi, sinema gösterimi, yönetim kurulumuzun ve meslektaşlarımızın Kızılay’a kan bağışında bulunma, Sunay Akın’ın tek kişilik gösterisi, eczacılık mesleğinde 30 yılını dolduran meslektaşlarımıza plaket verdiğimiz eczacılık balosu, huzurevinde kalan yaşlılarımıza değişik ve güzel bir gün yaşatmak için düzenlediğimiz Tarsus gezisi ve Adana Hilton Otelinin bahçesinde düzenlediğimiz kahvaltı ile dolu dolu bir hafta geçirdik.


ÇOCUKLARIMIZ MUTLU OLDU

Paneller de ve oda içerisindeki faaliyetler de eczacıların bir şekilde birbirini görebildiğini, ama düzenledikleri kahvaltı ile eczacıların eş ve çocuklarının da birbirini görüp tanıyarak kaynaşıp, dostluklarını pekiştirdiğini söyleyen Ecz. Özkan, “Yoğun geçen iş yükü içerisinde uzun süre birbirini göremeyen meslektaşlarımız düzenlediğimiz bu sosyal etkinlikte birbirini görme fırsatı yakalayarak gerek mesleki, gerekse sosyal konularda istişarede bulunuyorlar. Adana Eczacı Odası olarak 14 Mayıs Eczacılık Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlediğimiz kahvaltıya eczacıların anne, baba, eş ve çocuklarıyla gelmesi coşkumuzu arttırdı. Bu tarz etkinlikler de meslektaş diyaloglarının artmasının yanında eş ve çocukları da birbirini daha yakından tanıyıp, kaynaştığı gibi dostluklar daha da pekişiyor. Çünkü aileleri, çocukları bir araya getirecek ortamlar kahvaltı gibi ortamlardır. Çocuklarımızın anne babalarıyla Zumba oynaması, palyaçoların çocuklarımızı yüzlerine çizgi film kahramanlarını çizmesi çocuklarımızı mutlu etti. Biz yetişkinlerin çocukluk zamanında sokakta satılan pamuk şekeri, patlamış mısırdan çocuklarımıza değişiklik yaşatırken bizlere de nostalji yaşattı. Bu anlamda yoğun katılım gösterdikleri için tüm meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.