CUMED Yönetim Kurulu Başkanı Nayim Yeldan, Başkan Yardımcısı Mahmut Polattaş, Genel Sekreter Halil Boz, Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Şevket Çankaya ve Üye M. Ali Gündüz Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Orhan Kemal Salih’i ziyaret ederek medikalcilerin yaşadıkları sıkıntıları anlatıp çözüm istedi. CUMED Başkanı Yeldan, “Saymanlıkların sıraya göre ödeme yapması konusunda hassa olmaları gerektiğini düşünüyorum. İhalelerin daha şeffaf olması ve ödemelerin daha uygun hale getirilmesini bekliyoruz.” dedi.

Hastane Müdürü Kamil Önder’in de hazır bulunduğu ziyarette karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Hastane yönetimi, yüklenici firmalardan istedikleri 4734 sayılı yasaya göre hareket etmelerini ve ödemelerin yasal günlere inmesi, ihalelerdeki düzenlemeler gibi konuların üzerinde çalıştıklarını ve firmaların bu son düzenlemelere uymalarını istedi.

Satın alma yerinin değişeceğini belirten Başhekim Prof. Dr. Kemal Salih ise, “Yeni yerin inşaatı bitme aşamasına geldi. İleriki dönemlerde hastane olarak sistemli ve daha düzenli çalışıldığını hep birlikte göreceğiz. Ayrıca ödemelerimizi 6 aya indirdik. Bundan sonraki hedefimiz 3 aya indirmek.” diye konuştu.

Olumlu bir havada geçen ziyaret sonrasında, hastane ve medikal sektörünün ayrılmaz parça olduğunu da dile getiren Başhekim Salih, “Hastane ve medikal sektörünün ortak amacı hasta memnuniyetidir. İki tarafta buna dikkat ederse vatandaşlarımız hastanelerimizden mutlu ayrılır.” dedi.