Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerinin ilk gününde 40 hekimin çektiği 40 fotoğraf sergilendi. Meslekte 40 ve 50. Yılını dolduran hekimlere plaketleri verildi.

YENİ BİNAMIZIN TEMELİ 14 MART’TA ATILACAK

CHP Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer ve İbrahim Özdiş, SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, Eğitimsen Adana Şube Başkanı Seçil Sönmez, akademisyenler ve hekimlerin yoğun katılım gösterdiği etkinliğin açılış konuşmasını yapan Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “İki yıllık yönetim kurulu süresi biterken sevgili meslektaşlarıma bir kez daha merhaba demenin mutluluğunu yaşıyorum. Bugün 14 Mart 2018 Tıp Bayramı etkinliklerini başlatmış bulunuyoruz. Bu yılki en önemli etkinliğimiz Çarşamba günü yapacağımız yeni Tabip Oda binamızın temel atma törenidir.”

SON 2 YILDA ÖNEMLİ OLAYLAR YAŞANDI

Görevde bulundukları iki yıllık süreç içerisinde hem hekimlik değerleri ve sorunları açısından hemde ülkenin siyasi ve ekonomisi açısından önemli olaylar yaşandığını ifade eden başkan Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “Bunlardan birincisi ülkemizin geldiği sağlık ortamı, koruyucu sağlık hizmetlerinin ortadan kalkması, bir çok sorunla açılan şehir hastaneleri, hekimlerin ekonomik ve özlük haklarının yeterli düzeyde olmaması, her yıl 14 Martlarda gündeme getirilen ancak bir türlü gerçekleşmeyen özlük hakları, yıpranma payı, giderek artan hasta sayısı, hekimlere yönelik şikayet ve şiddetin devam etmesi, tıp ve asistan eğitiminde yaşanan sorunlar. İkincisi ülkemizin yaşadığı darbe girişimi. Üçüncüsü darbe girişiminin ardından KHK ve OHAL ile ülke yönetimi ve bunun getirdiği cadı avı politikaları sonucu binlerce kişinin ihraç edilmesi. Dördüncüsü ise son süreçte yaşadığımız Türk Tabipleri Birliğine yönelik linç politikası ve kampanyası. Tüm bunlar aslında ülke tarihlerinde çok önemli olaylar olabilecekken bizde normal bir yaşam biçimine sokuldu. Sağlıkta sorunlarımız büyüktür. Acil servislere başvuru bu yıl sonunda 130 milyon olarak tahmin ediliyor. Bu dünyada nüfusundan daha fazla acile başvuran tek ülke demek. Yeni çıkarılan acil içlerinde poliklinik uygulaması ise bu sayıyı çok daha fazla arttıracak ve acillerde ki kaosu daha da arttıracak. Bu ise biz hekimlere daha fazla şikayet ve şiddet olarak geri dönecektir.”

DR. YAŞAR ULUTAŞ GÖREVİNE İADE EDİLSİN

Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “Her zaman darbe, şiddet, terör ve savaşa karşı durduk ve her zaman bunları lanetledik.  Ülkemiz ne yazık ki 2016 yılında bir darbe girişimi yaşandı. Fetullah Gülen Terör Örgütü darbe girişiminde bulunarak yönetimi ele geçirmek istedi. Bu ne yazık ki yıllardır ülke yöneticilerinin tarikat ve cemaatlara verdikleri ödünün bir ülkeyi nereye götürebileceğinin acı bir deneyimi olarak hafızalara kazındı. Adana Tabip Odası olarak her türlü tarikat ve cemaatlara karşı olduğumuzu laik, demokratik, çağdaş, Atatürk ve Cumhuriyet ilkeleri doğrultusunda bir ülkede yaşamak arzusunda olduğumuzu defalarca tekrarladık. Her zaman savaşa  karşı  barışı, ölüme karşı yaşamı  savunan ve önceleyen Türk Tabipleri Birliği hekimlik mesleğinin evrensel ilkeleri olan “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” dediği için  belirli çevrelerin yönlendirmesi ile adeta linç edildiler, gözaltına alındılar. Konsey üyelerinden odamız ve bölgemiz temsilcisi Dr. Yaşar Ulutaş arkadaşımız keyfi bir tutumla açığa alındı. Ve hala görevine iade edilmedi. Biran önce görevine dönmelidir.” 

Türk ve Türkiye isimlerinin kaldırılma girişiminede karşı olduklarını söyleyen Doç. Dr. Ökten, “Türk Tabipler Birliği ve Adana Tabip Odası olarak meslek birliklerinin başında yer alan Türk ve Türkiye isim ve kavramlarına sahip çıkıyor, tartışmaya açılmasını dahi asla kabul etmiyoruz. Adana Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliği, ölümden değil yaşamdan, hacamatçı ve üfürükçülerden değil bilimsellikten, özel veya kamu-özel ortaklığından değil kamudan, reçete verilen tedavi edici sistemden değil koruyucu hekimlikten,  biat kültüründen değil özgür düşünceden, tarikat ve cemaatlerden değil laik, bilimsel, çağdaş, demokratik, Atatürk ilke ve Cumhuriyet değerlerinden yana tavır koyacaktır. Adana Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliği her zaman şiddete, teröre, savaşa karşı çıkacak ve barışı savunacaktır.” Diye konuştu.

CHP Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer ve İbrahim Özdiş konuşmalarında hekimlerin Tıp Bayramını kutluyarak, insanı yaşatmayı ve yaşamı savunmayı ilke edinen tüm Türk hekimlerine teşekkür ettiler.

MESLEKTE 40-50 YILINI DOLDURAN HEKİMLERE PLAKET

Meslekte 50 yılını dolduran Dr. Dinçer Yeğenoğlu, Dr. Mustafa Vahit Akay, Dr. Orhan İzzet Kılıçbeyli, Dr. Yılmaz Mengi, Dr. Nedim İşoğlu, Prof. Dr. Nihat Arıdoğan, Dr. İhsan Şeref Doruk, Dr. Halit Deniz, Dr. Güler Özer Elpek, Dr. Oktay Deniz, Dr. Ali Esen, Dr. Zeki Çağlar, Dr. Teksin Ağar, Dr. Süleyman Gülay, Dr. Cevdet Çubukcu, Dr. Adnan Akciğer, Prof. Dr. Can Özşahinoğlu, Dr. Mehmet Özbeyli, Prof. Dr. Fikret Kıroğlu, Prof. Dr. Bekir Işık Olcay, Dr. Mehmet Büyükbayram, Prof. Dr. Mehmet Ünal, Dr. Deniz Erkoçak, Dr. Sabahattin Tanrıöver, Dr. Ömer Uluçay, Dr. Nefise Akçalı, Dr. Ayşe İrteş, Prof. Dr. Hüseyin Ezici, Prof. Dr. M. Sabri Acartürk, Dr. Ali Seğmen, Prof. Dr. Tuncay Özgünen, Dr. M. Ayhan Kutsal, Prof. Dr. Ertuğrul Eğilmez, Prof. Tümer Ulus, Dr. Sami Bayram, Dr. Şule Dönmez, Dr. Yusuf Kemal Boğa, Prof. Dr. Seval Güneşer, Dr. Ataman Arunda’ya, 40 yılını dolduran Dr. Cumhur Gönlüşen, Dr. Fuat Bir, Prof. Dr. Şakir Altunbaşak, Prof. Dr. Yılmaz Atay, Dr. Leyla Başlamışlı Güne, Dr. Ahmet Ceyhanlı, Prof. Dr. Mustafa Demirtaş, Dr. Mahmut Dönmez, Dr. Halil Erdem, Dr. Yaşar Ergören, Dr. Ali Gökçe, Dr. Tahir Kökkız, Dr. Safa Önel, Dr. Hüseyin Özmen, Prof. Dr. Mehmet Satar, Dr. Rıza Taze, Dr. Yusuf Toka, Dr. Mustafa Fazıl Yalçın, Dr. Ali Yaman, Dr. Münevver Köylügil Gün ve Dr. Selçuk Gürbüz’e plaketleri oda yöneticileri tarafından verilmesinin ardından Grup Kimene ‘Saz Dinletisi’ gerçekleştirdi.