3 gün sürecek etkinliğe tüm Adanalılar davet edildi. Etkinliğe katılan Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, diğer kurumlara da halk sağlığı günleri kapsamında vatandaşlara ücretsiz sağlık taraması yapması çağrısında bulundu. 
Tarihi Taşköprü üzerinde kurulan sağlık tarama merkezlerine gelen vatandaşlar ücretsiz sağlık taramasından geçiyor. Yapılan etkinliğe anlaşmalı kurumları olan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şubesi üyeleri de katılarak sağlık taramasından geçiyor. Yapılan uygulamanın önemine değinen TÜED Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, diğer kurumların da halk sağlığı günleri kapsamında vatandaşlara ücretsiz sağlık taraması yapması çağrısında bulundu. Yapılan çalışmanın hem emekliler hem de Adanalılar açısından önemli olduğunu vurgulayan İyiyürek, “Böyle bir hazırlık yaptılar. Bizler de bunu bütün üyelerimize duyurduk. Emeklilerimizin bu çalışmadan yararlanmalarını istedik. Çünkü bu ücretsiz bir tarama. Şeker taraması, diğer hastalıkların tespiti için yapılan bir çalışma. Yani emeklilerin bütün hastalıklarını tespit etmek için kurulmuş bir düzen burası. Evvel Allah sayesinde bizler de katkıda bulunuyoruz. Emeklilerimizi buraya çağırıyoruz. Emeklimiz buraya gelsin rahatsızlığı varsa bulsun, tedavisini olsun istiyoruz. Genel sağlık taraması bu. Bu tür sağlık taramaları daha önce hiç yapılmadı. Diğer kurumların da yapmalarını istiyoruz. Bütün üyelerimizi bilgilendirdik, inşallah katılacaklar buraya.” dedi. 
Hastane muhasebe sorumlusu Nergis Çağlar ise, “Böyle bir organizasyonu yapmaktan çok mutluluk duyuyoruz. Halka sağlık hizmeti sunmaktan dolayı çok mutlu olduk. 3 gün sürecek buradaki faaliyetimiz. Bütün vatandaşlara yönelik bir çalışma bu. Sadece emeklilere yönelik değil.” ifadelerini kullandı.