ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Standartlarına göre 30 Nisan 2009 yılında tescillenen merkezlerinin  2012 yılı itibariyle bu ödülü almaya hak kazandığını söyleyen ÇÜ Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Kan Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Birol Güvenç, TQCSI gibi uluslararası kalite kontrol kuruluşu tarafından dünyada yılın işletmesi seçilmenin onurunu yaşadıklarını söyledi.
2010 yılında Aferez Ünitesi olarak da aynı ödülü aldıklarını hatırlatan Prof. Dr. Güvenç, “Kan Bankası ve Aferez Ünitesi olarak Türkiye’de ilk kez bu ödüle layık görülmek kıvanç verici. Bu ödülle kurumsal kimliğimizi pekiştirdik. Merkezimizde çalışan herkesin bir görev tanımı var. Görev tanımını bilen personel daha verimli çalışıyor.” dedi.
Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova da, yönetim olarak hasta memnuniyetini ön planda tuttuklarını söyledi. Kan Merkezi’nin aldığı alanında ‘Dünyada Yılın İşletmesi’ ödülünün çalışma şevklerini artırdığını belirten Başhekim Prof. Dr. Taşova, emeği geçenlere teşekkür etti.

Dünyanın her yerinden firmaları denetlediklerini söyleyen uluslararası belgelendirme kuruluşu TQCSI Baş Denetçisi Orhan Sevinir de, yüzlerce dünya firması arasından birincinin Türkiye’den çıkmasının kendisini de sevindirdiğini kaydetti. İçinde her sektörden firmanın yer aldığı ve 39 grupta değerlendirmelerin yapıldığını belirten Baş Denetçi Sevinir, kaliteyi bir yaşam biçimi haline getirip uygulayan kuruluşları da ödüllendirdiklerini söyledi. Bu kapsamda, en etkin ve verimli hasta ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan Balcalı Hastanesi Kan Merkezi’ni 2 yıllık süreç içerisinde denetlediklerini ifade eden Sevinir, “Dünyanın her yerinden kuruluşların verileri Avustralya ve İngiltere’deki TQCSI merkezlerinde değerlendiriliyor. İlk etapta 100 dünya firması belirlendi. Sonrasında, bu sayı 10’a düşürüldü. Bulgaristan, Japonya, Kore, Avustralya, İran, İtalya, Pakistan, Singapur, Taiwan ve Türkiye’den ÇÜ Balcalı Hastanesi Kan Merkezi yarıştı. Titiz değerlendirme sonunda kalite yönetim sistemini en verimli ve en uygun uygulayan kuruluş olarak ÇÜ Balcalı Hastanesi Kan Merkezi seçildi.” diye konuştu.
Kan Merkezi önünde düzenlenen törende, TQCSI Baş Denetçisi Orhan Sevinir, sertifika ve ödülü Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova’ya verdi. Törende, ÇÜ Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Kan Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Birol Güvenç’in yanı sıra merkez çalışanlarından Süpervizör Abdulkadir Bayar, Laboratuar Direktörü Gürsel Karaboğa ve Kalite Yönetim Sorumlusu Yüksek Mühendis Mevhibe Terkuran’da hazır bulundu.