Türk Sağlık Sen Adana Şubesi Başkanı Arif Dağlı , Sağlık çalışanlarının haklarının  söz konusu olunca ne yazık ki idarelerin kılının  kıpırdamadığını belirtti. Arif Dağlı, “Konu çalışanın alın terine gelince işler ağırdan alınıyor, çalışanların mağduriyeti umursanmıyor. Sorun olacağı baştan bilinse bile bir takım düzenlemeler ne yazık ki bir türlü hayata geçmiyor.” Şeklinde konuştu.
“YENİ YÖNETMELİK ACİLEN YAYINLANMALI”
Yeni ek ödeme yönetmeliğinin yayınlanmamasını  bu tür vakaların sonuncusu olarak nitelendiren Arif Dağlı, “Sağlık Bakanlığı teşkilat yapısını düzenleyen 2 Kasım 2011’de yayınlanan 663 Sayılı KHK uyarınca hazırlanan ek ödeme yönetmeliği 17 Ağustos 2012’te yürürlüğe girmişti.  Söz konusu yönetmelikte 12/5/2006 tarihli ve 26166 sayılı ek ödeme yönetmeliğinin yürürlüğünün 31 Aralık 2012 tarihinde sona ereceği düzenlenmişti.  Aradan  5 aylık süre olmasına rağmen ne yazık ki ek ödeme yönetmeliği  yayınlanmamıştır. Ortada bir yönetmelik olmayınca Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu işin kolayını bulmuş yeni yönetmelik yayınlanana kadar döner sermaye ödemeyin sadece ek ödeme verin diye kurumlara yazı göndermiştir. “ şeklinde konuşarak yeni yönetmelik yayınlanan kadar hastanelerde döner sermayelerin  ödenmeyeceğini öne sürdü.
“BECERİKSİZLİKLERİNİN FATURASININ ÇALIŞANLARA YÜKLEMEYE ÇALIŞIYORLAR”
 5 Ayda bir yönetmelik yayınlayamayarak beceriksizliklerinin faturasının çalışanlara yüklendiğine dikkat çeken Arif Dağlı, “ Kervan yolda düzülür mantığının bile bir adım ötesine geçerek Kervan kaldığı yerde arkadan gelen kervana katılır gibi bir tuhaf tutum içerisine girmişlerdir. Çok Merak ediyoruz; 5 ayda bir yönetmelik yayınlamak bu kadar mı zordur ? Niçin çalışanları mağdur etme hastalığından bir türlü Sağlık Bakanlığı kurtulamamaktadır ?  Biz yönetmeliği hazırlayamadık, çalışanlara döner sermaye vermeyin demek idarenin çalışanlara karşı sorumluluğunu yerine getirmemesidir. Bunun hukukta da cezası vardır. Bunu hazırlamayanlar çalışan vicdanında da mahkum olmuşlardır.  Yeni dönemde sağlık çalışanlarının memnuniyeti ile ilgili çalışmalar beklerken ; Sağlık Bakanlığı görevine atanan Dr. Mehmet Müezzinoğlu’ndan bu yönde adımlar atmasını umarken böyle bir işin yapılması çalışanları üzmüştür.  Artık bir an önce bu yönetmelik yayınlanmalı ve sağlık çalışanları mağdur edilmemelidirler. “dedi.
“DÖNER SERMAYE SİSTEMİNDEKİ ADALETSİZLİKLER  VE HAKSIZLIKLAR GİDERİLMELİ”
İlgili yönetmelikte çalışanları adına değişiklikler yaparak döner sermaye sistemindeki adaletsizliklerin ve haksızlıkların giderilmesi gerektiğine dikkat çeken Arif Dağlı, “Çalışma barışını bozan, çalışanlar arasında ayrımcılığa neden olan düzenlemelere de bir an önce son verilmelidir.  Çalışanları mutlu edecek onların, beklentilerini karşılayacak bir döner sermaye yönetmeliği hayata geçirilmelidir.” Şeklinde konuştu.