Sarıçam Çakırpare Mahallesi Şehit Erhan Tokuş İlköğretim Okulu öğrencileri de temiz okul, kirli çevre de eğitime başladı. Okulun yakınında bulunan ve yer altı suyunun çıktığı boş alanda oluşan su birikintisi sineklerin üreme noktası olmuş durumda.

Mehmet Uluğtürkan "Atatürk resmen Adanalıdır" Mehmet Uluğtürkan "Atatürk resmen Adanalıdır"

Sarıçam’da Okullar Açıldı, Öğrenciler Sinekle Tanıştı!

Kötü görüntünün yanında ve sinek üremesi öğrencileri sağlık açısından risk altında bırakıyor. Okula yakın bölgede oluşan su birikintisinin özel mülk alanı olması nedeniyle de yetkililer müdahalede bulunamıyor. İddiaya göre alan Milli eğitim Müdürlüğünün. Böyle olunca ASKİ alanı düzenlemek veya su giderinin yapılması için çalışma yapamıyor. Bunun için Milli Eğitim Müdürlüğünün izni gerekiyor.

Sarıçam’da Okullar Açıldı, Öğrenciler Sinekle Tanıştı!

Ancak “İzin” karmaşası öğrencilerin sağlıksız ortama yakın yerde eğitim görüyor olması gerçeğini değiştirmiyor. Veliler, Kış mevsiminin dikkate alınarak Şehit Erhan Tokuş İlköğretim Okulu yanındaki boş alandaki sağlıksız ortamın gerekli prosedürlerin tamamlanmasıyla bir an önce yapılmasını istiyor.

Sarıçam’da Okullar Açıldı, Öğrenciler Sinekle Tanıştı!

Mahalle sakinleri ise yaz boyunca sinek istilasına mahsur bırakıldıklarını belirterek sorunun çözülmesini istiyor. Büyükşehir Belediyesinin 4 günde bir sinekle mücadele yapmasının yetersiz kaldığını aktaran çevre sakinleri, farklı bölgelerde çıkan yer altı sularının kaynağında kurutulmasının zorunlu olduğunu kaydediyor. Aileler gece sinek nedeniyle yatamaz duruma geldiklerini belirterek yetkililerin soruna çözüm bulmasını talep ediyor.