Siz Adana’ya özellikle sağlık yatırımlarının gelmesinde öncü oldunuz.

Kendi partinizle yakın ilişki kurarken, Adana halkını da unutmadınız.

Elinizden geldiğince yanlarında oldunuz. Halkın sorunlarının çözümünde katkı verdiniz.

Ayrıca bir çok komisyonda aktif görev alarak Türkiye’de sorunların çözümünde ilk adımları attınız.

Bundan güç alarak yaşanan bir sıkıntıyı size aktarmak istiyorum

***

Bir Sigortalı, prim gün sayısını doldurmasına karşın kanunen emekli olabilmesi için emeklilik yaşını beklemesi gerekiyor.

Emekli yaşını beklerken işçinin yine sigortalı olarak çalışmaya devam etmesi gerekiyor. Zira geçimini sağlamak ve sağlık hizmetinden faydalanmak için buna ihtiyacı var.

Ancak SGK’ya göre primini dolduran asgari ücretli bir işçi çalışmaya devam ederse her ay, yaşını doldurduğunda alacağı emekli maaşından 3 lira kesinti yapılıyor. Bir işçi şayet pirimini doldurupta, emekli olmasına 5 yıl varsa, her yıl için 36, 5 yıl için 180 lira emekli maaşından kesinti yapılıyor.

Bunun hizmet süresinin yıla bölümü veya başka bir anlatımla teknik bir durumu var.

Ama işçiyi ilgilendiren emeklilikte alacağı maaştır.

Diğer bir deyişle bir sigortalı, primini doldurduktan sonra yaşı dolana kadar çalıştığı için adeta cezalandırılmış oluyor.

 Bunun aşılması için prim doldurulduktan sonra işçinin sigorta priminin daha yüksek yatması gerekiyor.  Sizde taktir edersiniz ki kaç tane işveren bunu yapar. Ya da yapar mı?

Sizden ricamız, en azından işçinin primi dolduğunda alacağı ücret sabitlensin. İşçi yine çalışsın primini devlete ödesin. Ama prim dolduktan sonra çalıştığı her ay, maaşından kesintiye neden olmasın.

Bu durumda onbinlerce işçinin olduğuna inanıyorum.

Ve onlar adına bu sorunun giderilmesinde öncü olmanızı rica ediyorum.

Saygılarımla....