Milliyet Gazetesinden Eren Aka'nın Haberine göre, Adana’nın Seyhan ilçesinde oturan okurlarımız, “CHP’den aday gösterilmeyen ve ardından İyi Parti’ye geçen Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın, 6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşlara dağıtılması için Birleşmiş Milletler Mülteciler Örgütü (UNHCR) tarafından gönderilen yardım malzemesinin adaylık kampanyası için bastırdığı torbalara konulduğunu iddia ediyor. Okurlarımızın şikâyeti özetle şöyle: “Seyhan Belediyesi’ne depremden etkilenen vatandaşlara dağıtılsın diye Birleşmiş Milletlerin Mülteci Örgütü olan UNHCR’den koli koli tencere tava yardım gelmiş. Seyhan Belediyesi’ne ait Emek Mahallesi’nde bulunan kadın dayanışma merkezi binasında saklanan bu ürünleri bir arkadaşımız görüntüledi.

Büyükşehir'de Flaş Gelişme! Ergül Halisçelik İzmir'e Mi Gidiyor? Büyükşehir'de Flaş Gelişme! Ergül Halisçelik İzmir'e Mi Gidiyor?

Görevli personel, "BM’den gelen yardım kolilerini açıp içerinden çıkan tencere tavaları İyi Parti logolu ve Akif Kemal Akay’ın isminin olduğu poşetlere koyarken görüntüsünü de size attım. Bu tencere tavaya muhtaç depremzede vatandaşın ürünlerinin böyle çirkin bir şekilde dağıtılması çok içimizi açıyor. Kul hakkıdır bu. Hatırlarsanız Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep’in İslâhiye ilçesinde Çevik Kuvvet personeli görevlendirdi. Personelin başında bulunan 4’üncü sınıf emniyet müdürü, görevlerini tamamlayıp 26 Şubat’a Tekirdağ’a dönerken iddiaya göre, depremzedeler için gönderilen yardım malzemelerini resmî otobüse yükleyip, Tekirdağ’daki evine getirmiş. Bu durumu yetkili merciler araştırdı ve bunu yapan Emniyet Müdürü’nü tutuklandı. Seyhan Belediyesi’nde de bunu yapan kişilerin araştırılmasını ve cezasının verilmesini istiyoruz.

akay

AĞIZLARINI BIÇAK AÇMADI!

Okurlarımızın şikâyeti tarafımıza ulaşır ulaşmaz bir açıklama almak için Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ı, ardından basından sorumlu başkan yardımcısı Gökhan Üney’i aradık. Haberimiz yayınlanana kadar da kendilerinden bir dönüş alamadık. Okurlarımızın bu şikâyetini İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Adana Valiliği ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerine iletmiş olalım.