Seyhan Soroptimist Kulübü Kadınlar Günü dolayısıyla yıllardır geleneksel hale gelen kahvaltı etkinliğini bu yıl da İki yüzü aşkın konuğun katılımıyla gerçekleştirdi. Kahvaltı etkinliğinde derneğin üyelerinden psikolog Göksu Telmaç “Geleceği İnşa Eden Kadınlar” konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Double Tree Hilton otelinde gerçekleşen kahvaltı etkinliğinde önce dernek başkanı Ebru Bacaksızlar bir konuşma yaparak derneğin faaliyetlerini açıkladı.

BİR ARAYA GELDİĞİMİZDE BAŞARAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ŞEY YOK
Bacaksızlar açıklamasında; kadının gücüne vurgu yaparak Kadınlar Gününün önemine değinerek; “Bizler Seyhan Soroptimist Kulübünün üyeleri olan Soroptimistler olarak, yani Türkçe ifadesi ile ‘en iyiyi amaçlayan iş ve meslek kadınları’ olarak tamamen gönüllülük esasıyla çalışan 47 kadınız. Misyonumuz genç kızların ve kadınların yaşamlarını ve statülerini, onları eğiterek, güçlendirerek ve fırsatlar sağlayarak değiştirmektir.  Biz kadınların bir araya gelip sırt sırta verdiğimiz zaman başaramayacağımız hiçbir şey yok. Önce kendi gücümüzün farkına varmak, sonra da bu gücü güzel amaçlar için kullanmak hepimizin en başta kendi kadınlığımıza borcudur. Bu kadınlar gününde dileğim, artık kadınlar gününü neden andığımızı unutacağımız, kadınların gündelik yaşamlarını derinden etkileyen ortak küresel eşitsizliklerin ortadan kalktığı bir ülke ve dünyaya sahip olmaktır. Birleşmiş Milletler ’in de belirttiği üzere, "toplumsal cinsiyet eşitliği yalnızca temel bir hak değil, aynı zamanda barışçıl, müreffeh ve sürdürülebilir bir dünya için gerekli bir dayanaktır. Barışçıl, müreffeh ve sürdürülebilir bir dünya dileklerimle hepinizin kadınlar gününü kutluyoruz.” İfadelerinde bulundu.

Seyhan Soroptimist Kulübünden Geleneksel "Kadınlar Günü" Kahvaltısı

"Afet Dönemlerinde Kırılgan Grupların Adalete Erişimi" Sempozyumu "Afet Dönemlerinde Kırılgan Grupların Adalete Erişimi" Sempozyumu

HER KADIN DURDUĞU YERİ ZENGİNLEŞTİREBİLECEK KADAR GÜÇLÜDÜR
Seyhan Soroptimist kulübü geleneksel kadınlar günü kahvaltısı, Psikolog Göksu Telmaç katılımcıların büyük ilgisi altında izlenen sunumunda kadınlarımızın kendisiyle kurduğu ilişkiye vurgu yaparak, “yeni nesiller yetiştiren kadının gücü sadece doğurmak ya da anne olmakla sınırlı değil. Önce kendi hayatımıza sonra dokunduğumuz diğer hayatlara güç ve ilham verebilmek adına yapılması gereken önemli şeyler var. Kendimizle kurduğumuz ilişki çevremizle kurduğumuz ilişki için belirleyici. Ve her kadın durduğu yeri zenginleştirebilecek kadar güçlüdür. Toplumsal yaşamın her kademesinde her zaman önemli roller üstlenen kadınlarımız, fedakârlığın, özverinin, dayanışmanın tek simgesidir.” Açıklamalarında bulundu.