Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaretinde ÇGC Genel Sekreteri M.Ömer Üney’le görüşen Özkul, Bütünşehir Yasası’nın vatandaşlar tarafından etraflıca bilinmediğini söyledi. Vatandaşa gerekli bilgilerin verilmediğini ve kafa karışıklığı yaratıldığını kaydeden Özkul, “Bütünşehir Yasası’nı tüm detaylarıyla vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Bugüne kadar girmedik ev, sıkmadık el bırakmadık. Vatandaşın hangi kıstasları göz önüne alarak oy kullanacağını izah etmeye çalışıyoruz. İlçe belediyelerinin yönetiminde kendilerine daha çok sorumluluk düştüğünü anlattık. İl, ilçe örgütlerimizle güzel bir çalışma örneği sergiledik. Pazar günkü seçimde kazanan taraf olacağımıza inanıyorum” dedi.

29 Mart 2014 Cumartesi günü saat 11.00’da Pozantı’da büyük miting düzenleyeceklerini, tüm basın mensuplarını ve Adanalılar’ı mitinge davet ettiklerini dile getiren Özkul, “İlçe merkezinde çok iyi durumdayız. Mahallelerde yaptığımız çalışmalarda da büyük bir potansiyel kazandık. Çalışmamızı son ana kadar sürdüreceğiz. Seçimlerde iddialıyız. 31 Mart sabahı Pozantı’nın belediye başkanı olacağım” diye konuştu.
Pozantı’nın Eski Konacık köyünde doğduğunu hatırlatan Özkul, belediyelerde uzun süre görev aldığını, belediyeciliği iyi etüd ederek aday olduğunu sözlerine ekledi.