TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen Adana İŞKUR İl Müdürlüğü’nde Aladağ ilçesinde işe yerleştirileceklere, parti üyeliklerinin olup olmadığı şeklinde siyasi sorular sorularak partizanlık yapıldığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Türkmen Çalışma Bakanı Müezzinoğlu’na “İŞKUR, işe alımlarda siyasi kriter mi uyguluyor?” diye sordu. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Türkmen, Adana İŞKUR İl Müdürlüğünde Aladağ ilçesinde işe yerleştirileceklere her hangi bir partiye üyeliklerinin olup olmadığı yönünde siyasi sorular sorulduğu yönünde çeşitli şikayetlerin dile getirildiğini belirterek şunları söyledi:
AKP’Lİ OLMAK KRİTER Mİ ?
“Sözkonusu partizanlık iddiaları hakkında AKP Aladağ İlçe Başkanının da ‘Tabiki AKP’lileri işe alacağız. Bunların yüzde 90’ı AKP’lidir. Yüzde 10 ise AKP’li olma ihtimali olanlardır” şeklinde açıklamalarda bulunduğu da ifade edilmektedir. Adana İŞKUR İl Müdürlüğündeki söz konusu şikayet ve iddialar ülke genelindeki diğer müdürlükler için de zaman zaman dile getirilmektedir” 
Devletin işçi alımında tüm vatandaşlarına eşit davranmak kamu kurumlarının yetkililerinin de bu doğrultuda davranmalarının bir gereklilik olduğunu ifade eden Türkmen, Bakan Müezzinoğlu’ndan, İŞKUR’un kamuya personel alımında hangi kriterleri uyguladığını açıklamasını istedi.
SORUŞTURMA AÇILACAK MI?
Türkmen Bakana, “Müdürlük yetkililerinin personel alımlarında, kişilerin siyasi parti üyelilerini kriter almalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? İlgili İŞKUR Müdürü hakkında bir soruşturma açmayı, idari ve hukuki yönden bir yaptırımda bulunmayı düşünüyor musunuz?” diye sordu.