Aktif deprem kuşağında yer alan ülkemizde, bu güne kadar yaşadığımız depremler sonucunda, depreme karşı güvenli ve sağlıklı yaşam koşullarının hazırlanmadığını, yapılaşmanın olası bir depreme hazır olmadığını, deprem bilincinin gelişmediğini ve olası bir deprem sonrası toplanılacak boş alanların yetersiz olduğunu ve birçoğunun rant alanına dönüştürüldüğünü kaydeden Elif Doğan TÜRKMEN, Çevre ve Şehircilik Bakanından şu sorularının yanıtlarını istedi:
-    Adana’da olası bir deprem sonrası vatandaşların barınma sorunlarını çözmek için yeterli deprem toplanma alanı var mıdır? Adana’da kaç adet deprem toplanma alanı vardır? Bu alanlar nerededir? Bu alanların büyüklüğü ve kapasitesi ne kadardır?
-    Adana’da amacı dışında kullanılan veya imara açılan deprem toplanma alanı var mıdır?
-    Adana nüfusu düşünüldüğünde “deprem toplanma alanı” olarak belirlenmiş alanların çadırlı barınma için yeterli olacağını düşünüyor musunuz?
-    Adana olası bir depreme hazır mıdır? Yaşanılacak olası bir depremde vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için tarafınızca alınmış tedbirler nelerdir?