Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana’da Karaisalı ve Aladağ ilçelerinin 12. olağan kongrelerini gerçekleştirdi. 
KARAİSALI’DA İKİ ADAY
Divan Başkanlığı’nı MHP MYK Üyesi Adana Milletvekili Muharrem Varlı’nın yaptığı MHP Karaisalı İlçe 12. Olağan Kongresinde mevcut ilçe başkanı Ahmet Sezai Yılmaz ile Esat Köse’nin başkan adayı oldukları iki liste yarıştı. Yoğun bir katılımın olduğu kongrede mecut ilçe başkanı Ahmet Sezai Yılmaz, 171 oy alan Esat Köse karşısında 179 oyla yeniden aynı göreve seçildi. Kongrede MHP İl Başkanı Yusuf Baş, Seyhan İlçe Başkanı Baha Bener, Yüreğir İlçe Başkanı Yıldıray Şener,Çukurova İlçe Başkanı Sertan Duran, Ceyhan İlçe Başkanı Mustafa Bayar, Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, Yumurtalık İlçe Başkanı Halim Özyürek, Pozantı İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar, Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan, Pozantı Belediye Başkanı Sami Baysal, İl Başkan Yardımcıları Sedat Özer ve Kürşat Mert ile İl Kadın Kolları Başkanı Dudu Yaşar da hazır bulundular. 
ALADAĞ’DA TEK LİSTE
MHP Aladağ İlçe 12. Olağan Kongresi ise mevcut İlçe Başkanı Bayram Kabak’ın tekrar aday olduğu tek liste ile gerçekleştirildi. Partililerin büyük ilgi gösterdiği, Divan Başkanlığını MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz’ın yaptığı kongrede Bayram Kabak delegelerin güvenoyu ile ilçe başkanlığına seçildi. Kongrede MHP Aladağ eski ilçe başkanları Ali Demir, Hasan Uzun, Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm Şube Müdürü Yusuf Delikoca, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Ramazan Bulut da hazır bulundular.
YUSUF BAŞ’TAN BİRLİK BERABERLİK MESAJI
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, yaptığı açıklamada, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.  Baş “Kongreler gerektiğinde kan tazeleme, heyecan üretme, var olanı büyütme yerleridir. Bunlar yapılırken en önemli şey, birlik ve beraberliğin korunması ve geliştirilmesidir. Şartlar ne olursa olsun, Türk milliyetçileri, ülkücüler hep bir arada, birlik ve beraberlik içinde olmalıdırlar. Birbirimizi sevmeye, birbirimize yardımcı olmaya mecburuz. Bu düşüncelerle, yeni seçilen veya güven tazeleyen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.
VARLI: BİZİM İÇİN ESAS OLAN DEVLETİN, MİLLETİN BEKASIDIR
MHP MYK Üyesi Adana Milletvekili Muharrem Varlı, referandumla birlikte Türkiye’nin yeni bir döneme girdiğini, Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu süreçte de yine Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için çaba göstermeye devam edeceğini belirtti. Varlı “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin liderliğinde MHP'nin verdiği mücadeleyi bazıları kavrayamasa da halkın ezici çoğunluğu bilmektedir. Bizim için esas olan devletimizin, milletimizin bekasıdır. Bu değerler için beş bin şehit verdik ama taviz vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz" dedi