BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ “HİZMETİN LOKOMOTİFİ” OLMALI 

“Adana Geleceğini Tartışıyor” konulu toplantıda, Adana’nın içinde bulunduğu durumu, eksikliklerini, yapılması gerekenleri ve kentin gerçek anlamda vizyon kazanması için hazırladığı projeleri anlatan Abdullah Torun, “Büyükşehir Belediyesi; ulaşılabilirlik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve katılımcılık temelleri üzerinde hizmet vererek, Adana’nın kalkınmasında lokomotif olmalı. Ancak,  Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar kavgacı ve uzlaşıdan uzak zihniyetle yönetilmesinden dolayı, maalesef hizmetin lokomotifi olma becerisini gösteremedi. Geldiğimiz noktada, çalışanlarının maaşını ASKİ’den aldığı borçla ödeyen, Adanalıyı borç batağına sokan zihniyet yüzünden, Adana’nın ve tüm Adanalı hemşerilerimin, 30 yıllık hizmet alacağı var. İşte bu yüzden, “Sen’siz olmaz!” diye seslendiğimiz hemşerilerimizin desteğiyle göreve geldiğimizde, vatandaşlarımızı slogan değil, hizmet belediyeciliği ile tanıştırmaya kararlıyız”  ” dedi.

DAHA MODERN, DAHA GÜVENLİ, DAHA HUZURLU VE MUTLU  BİR ADANA

Önümüzdeki günlerde kamuoyuna tüm ayrıntılarıyla açıklayacağı projeler hakkında bilgiler de  veren Torun, “Tarım arazileri dışında kurulacak  uydu kentler, Seyhan Nehri çevre düzenlemesi, mevcut metroyu otogar, hastane, üniversite, alış veriş merkezleri gibi ana arterlere bağlayacak hafif raylı sistem,  Afet Parkları, Balcalı Köprüsü, Işıksız Bulvarlar, Tepebağ Arkeo-Park, Sahil Yolu, Sinema ve Film Platoları, Kent Meydanı, Çevre Yolları, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle yapılacak 100 bin yatak kapasiteli oteller ve daha bir çok projemiz ile Adana’yı marka kent yapmaya kararlıyız. Adana’nın saklı zenginliklerini bir bir ortaya çıkaracağız. Daha modern, daha güvenli, daha huzurlu bir Adana’yı, kısır çekişmelerden uzak bir anlayışla, merkezi hükümetimizin de desteğini alarak, tüm halkımızla birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.

ÜNİVERSİTELERİMİZİN BİLGİ VE BİRİKİMİNDEN YARARLANACAĞIZ

Adana’nın gelişip kalkınması için tam anlamıyla “Katılımcı” bir anlayışı mutlaka hakim kılacaklarını vurgulayan Ak Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun, sivil toplum kuruluşları ve tüm kent dinamiklerinin yanı sıra üniversiteler ile de her alanda işbirliğine açık olduklarını ifade etti.