Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Aday Adayı, Jeoloji Yüksek Mühendisi, Dr. Müzeyyen Şevkin, sanayi, tarım ve turizm altyapısıyla öne çıkan Adana’nın işsizliğin en fazla yaşandığı il olmasının önüne geçilebileceğini vurguladı.
Adana’nın Karataş ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Oktay ile Karataşlı esnafları ve vatandaşları ziyaret eden Dr. Müzeyyen Şevkin, “İşsizlikten ve siftahsızlıktan kepenk kapatan esnafın derdi bizim derdimizdir. Çoğumuz esnaf ve işçi çocuğuyuz. Yanlış teşvik sistemi, sanayi kültürünün yok edilmesi ve birinci sınıf tarım arazilerimizin bitirilmesi nedeniyle çiftçimiz, sanayicimiz ve işçimiz büyük sorun yaşarken esnaf da bir bir kepenk kapatıyor” dedi.
Dünyanın en önemli ovalarından biri olmasına karşın bugün Çukurova’da pamuk ithal edilir hale geldiğini ifade eden Dr. Şevkin, “Tarım ve tarıma dayalı sanayiyle bu kentin yeniden Türk filmlerine konu olmasını sağlayabiliriz. Tarımın sanayiye entegrasyonuyla Adana’yı eski günlerindeki gibi istihdam merkezi haline getirebiliriz” diye konuştu.
Bir kadın, bir mühendis, kentine ve çocuklara duyarlı bir anne olarak Adana’nın daha iyi noktalara gelebileceğine inandığını dile getiren Dr. Şevkin, “Adana’nın sahipsizliğinin önüne geçeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Karataşlı esnafın büyük sorun yaşadığını dile getiren Kooperatif Başkanı Ahmet Oktay ile Dr. Müzeyyen Şevkin’i karşılarında gören esnaf ve vatandaşlar ziyareti için kendisine teşekkür etti. Karataşlılar, milletvekili adaylarının seçildikten sonra da ilçelerine gelmelerini istedi.
DOĞANKENT’E DE UĞRADI
Karataş’taki ziyaretinin ardından Doğankent Mahallesi’ne de uğrayan Dr. Müzeyyen Şevkin, Eski Doğankent Belediye Başkanı İsmail Özkocaman ile Eczacı Necmettin Tekin’le de bir süre görüştü. Özkocaman ve Tekin de Dr. Şevkin’e başarılar diledi.