Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, farkındalığı artırmak için Ramazan ayında kan verdi. Toplumda duyarlılığı sağlamak adına düzenli olarak kan bağışlayan Tümer, Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı’yı ziyaretinin ardından kan bağışında bulundu.

AFEREZ BAĞIŞINA İŞARET ETTİ

Ramazan aylarında kan bağışçısının azaldığına işaret eden Tümer, hastanelerde şifa bekleyen vatandaşların kan ihtiyacının karşılanabilmesi için bağışın önemine işaret etti. Kan bağışı yaptıktan sonra önemli açıklamalarda da bulunan Tümer, “Kan bağışı elbette ki hayatların kurtarılması için büyük önem taşıyor. Diğer önemli konu da tam kanın bir kısmını toplayan yöntem olan ‘Aferez’ bağışıdır. En sık trombosit elde etmek amacı taşıyan, kanser hastalarına yardımcı olabileceğimiz bir yöntem olan aferez bağışı ülkemizde çok bilinmiyor. Duyarlı vatandaşlarımızın başkalarının yaşam mücadelesinde galip gelebilmesine yardımcı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Tümer, kamu spotuyla özellikle aferez bağışının artmasının sağlanabileceğini, büyükşehirlerde bağış çadırlarının ve başvuru merkezlerinin arttırılabileceğini vurguladı.

SAYGILI, TÜMER’E TEŞEKKÜR ETTİ

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’e teşekkür eden Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ise, “Kızılay dostu, Adana milletvekilimiz Zülfikar İnönü Tümer, her çağrımızda düzenli bir şekilde koşa koşa kan vermeye geliyor. Kış mevsiminde ve Ramazan ayında stoklarımız azalıyor. Farkındalığı artırmaya çalışan sayın vekilimize örnek davranışından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
Tümer’in duyarlılığının toplum genelinde yaygınlaşmasını dileyen Saygılı, “Ramazan ayında kan verme oranı düşüyor ancak vatandaşlarımızın kan ihtiyacında herhangi bir düşüş yaşanmıyor. Bu nedenle hastanede herkesin bir yakını bulunabilir. Zülfikar İnönü Tümer gibi her ferdi kan bağışına davet ediyorum” diye konuştu.