Yüreğir’in “unutulmaz” belediye başkanlarından ve MHP’nin Adana’daki efsane isimlerinden olan duayen politikacı Ahmet Ünal, 30 Mart’ta yapılacak seçimler öncesi CHP’nin Yüreğir Belediye Başkan Adayı Orhan Bayram ve Sarıçam Belediye Başkan Adayı Cumali Yakan’a destek vereceğini açıklamıştı. MHP’nin Adana’daki önemli isimlerinden olan Ahmet Ünal’ın, Orhan Bayram ve Cumali Yakan’a desteğini açıklaması Yüreğir’de geniş yankı bulmuş, Ahmet Ünal’ın bu desteğinin ardından Yüreğir’de MHP’li ve ülkücü camiadan gruplar Orhan Bayram’a destek kararı açıklamıştı. Halen Yüreğir’de eski MHP’li ve ülkücü kesimde önemli bir etkiye sahip Ahmet Ünal’ın bu kararı, CHP’li adayların çevresindeki destek halkasını daha da genişletti.

MHP’li eski Yüreğir Belediye Başkanı Ahmet Ünal, ellerini tutup havaya kaldırdığı CHP Yüreğir Belediye Başkan Adayı Orhan Bayram ve CHP Sarıçam Belediye Başkan Adayı Cumali Yakan’ın seçimleri kazanacağına inandığını belirterek; “Her ikisi de hak ediyorlar. Hem kişilikleri hem de projeleriyle güven veren başkan adayları. İkisinin de seçimi kazanacağına ve çok iyi birer belediye başkanı olacaklarına yürekten inanıyorum” dedi.

AHMET ÜNAL’IN DESTEĞİ İTİCİ GÜÇ OLDU

CHP Yüreğir Belediye Başkan Adayı Orhan Bayram ise eski Belediye Başkanı Ahmet Ünal’ın desteğinin çok önemli olduğunun altını çizerek; “Ahmet Ünal, Yüreğir’in yetiştirdiği duayen politikacılarından ve yeri doldurulmaz belediye başkanlarımızdan. Kendisi Yüreğir’de sadece MHP ve ülkücü kesim üzerinde değil, her kesim üzerinde bir etkiye sahiptir. Sevilen bir kişidir. Sayın Ünal’ın bizi desteklemesi diğer kesimleri de etkiledi ve bize olan destek arttı. İtici gücümüz oldu. Zaten biz hep söylüyoruz; 30 Mart seçimleri normal bir yerel seçim değil. Yüreğir için kader seçimi. Bu yüzden bütün halkımıza yaptığımız ‘Yüreğir için CHP’de birleş’ çağrısı ses buluyor. Yüreğir bu seçimde CHP’de birleşiyor. Çünkü Yüreğir’deki kötü yönetimi gönderecek tek parti CHP’dir.” dedi.