Danışma meclisi toplantısına AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, İl Başkan Yardımcıları Mehmet Aslanbaba ve Mustafa Özcan, Karataş Koordinatörü Recep Özdemir, İl Yönetim Kurulu üyeleri Özdemir Gökdemir ve Erkan Yılmaz, Karataş Belediye Başkanı Fatih Balıkçı, Karataş İlçe Başkanı Sinan Gül, İlçe Kadın Kolları Başkanı Latife Umuç, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Volkan Orhan, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri, mahalle temsilcileri ve çok sayıda partili iştirak etti.

Divan Kurulu’nun oluşumuyla başlayan Danışma Meclisinin açış konuşmasını yapan Karataş İlçe Başkanı Sinan Gül, AK Parti Karataş İlçe Teşkilatı olarak ilmek ilmek dokuyarak yaptıkları çalışmalarının semeresini 2014 Yerel Seçimlerinde alacaklarına inancının tam olduğunu ve bu konuda teşkilatına güvendiğini söyledi.

Danışma Meclisi Toplantısında daha sonra sunumlara geçildi. İlçe Kadın Kolları Başkanı Latife Umuç, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Volkan Orhan ve İl Genel Meclisi üyesi Kenan Küsgün sunumlar yaparak faaliyetleri hakkında bilgiler aktardılar.

BALIKÇI, İMKÂNSIZLIKLAR İÇİNDE HİZMET ÜRETMEYE ÇABALIYORUZ

Çok uzun yılların getirdiği ve birikerek devam borçlar yüzünden hacizli bir belediye konumunda kaldıklarını, buna rağmen hizmet üretmeye çabaladıklarını belirten Karataş Belediye Başkanı Fatih Balıkçı, 2006 yılında kalkınmada öncelikli turizm bölgesi ilan edilen Karataş için göreve geldiklerinde hiçbir şeyin yapılmadığını gördüklerini söyledi. Balıkçı, “Kanalizasyon ve içme suyu sorunumuzda sona geldik sayılır. 5-6 ay içinde yüzde 50’si hibe olmak kaydı ile ihale edilecek ve hemen bitireceğiz. Sahilimize 1 km’lik kordon boyu yapacağız. Onunda projesi bitti onayını bekliyoruz. Gençlik ve Spor il Müdürlüğünün içinde Stad ve Kapalı salonu bulunan 80 dönümlük arazisi var, oraya Gençlik Merkezi kurulması için müracaat ettik. SODES projesi ile yapılan çocuk oyun parkını açıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik ilçemize bir heyet gönderdi. Bu heyet bizden proje istedi. 2 tane projeyi hazırladık, Ankara’ya gidip Sayın Bakanımıza sunacağız. Karataş’ın geleceği ve selameti için bu projeler çok önemli. Gerekli desteği göreceğimize inanıyorum” diye konuştu.

ZİYAEDDİN YAĞCI, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ ALARAK DAHA ORGANİZELİ BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ

Danışma Meclisi Toplantısı’nda bir konuşma yapan AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Karataş’ın sorunlarının yıllardır biriktiğinin herkes tarafından kabul edildiğini ifade ederek, “Küçük belediyelerin gelirlerinin halkın talep ettiği ve beklediği hizmetlerin yapılmasına yetmediği orta yerde duruyor. Bu belediyelerimiz bırakın hizmet yapmayı yetersiz gelen bütçeleriyle personel maaşı, SSK ve vergilerini dahi ödeyemez. Bunun çaresi küçük belediyeleri Büyükşehir’e vermek. İşte bunu yaptık ve hükümetimiz bunun çaresi olarak yeni Büyükşehir yasasını çıkardı. İl Genel ve belediye bütçesi birleşecek, yüzde 18 daha artacak, buraya Büyükşehir hizmet getirecek. İşleri daha kolay yürüsün diye, iyilik olsun diye kanun çıkartıyoruz. Büyükşehir kanunu da bu niyetle çıkartıldı. Kanun vesilesiyle buraların alacağı hizmet kolaylaşacaktır. 2014 Yerel Seçimleri her gün biraz daha yaklaşıyor. Merkezdeki hükümet yerinde otururken, yüzde 50’nin üstünde oyumuz varken, Karataş Belediyesinin de AK Parti’de kalması lazım. Adana Büyükşehir Belediyesini de alınca daha organizeli çalışan belediyelerimiz olacak. Uygun adım yürüyecek kadroların bir arada olması önemlidir” dedi.

Gündemlerinde, ‘Çözüm Süreci, Yeni Anayasa yazımı, Başkanlık Sistemi ve Suriye’ olduğunu söyleyen İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, bu konular hakkında açıklamalar yaparak şunları söyledi, “Çözüm Süreci; Hiç kimseye hiçbir taviz vermeden, silah bıraktırma operasyonu yapıyoruz. Böylece 30 yıldır bitmeyen terörü inşallah bitiriyoruz. İş silahlı mücadeleden çıkıyor, siyasi mücadeleye dönüyor. Ölenlerin hepsi bizim vatandaşımızdı. PKK kisvesi altında suç işlediler, şimdi girdikleri bu yanlış yoldan dönme kararı aldılar. 76 milyon bu vatanda eşit olarak yaşamaya, kavga etmeden yaşamaya başlayacak. Herkes yanlışından dönüyor, bu taviz değildir. Kendi vatandaşımız düşman değildir. Suçluyu yakalarsın, düşmanı imha etmeye çalışırsın. Barışa tankla topla gidilmez. Suriye; Bize ‘Mezhep farklılığından dolayı isyancılara destek oluyorsunuz’ diyorlar. Bu bir mezhep savaşı değil, aynı ülke vatandaşlarının bir birini imha etme savaşına döndü. Ortada büyük bir fitne var, bu fitnenin bir an önce bitmesini arzu ediyoruz. Yeni Anayasa Yazımı; Anayasalarımız maalesef hep ihtilallardan sonra yapıldı. Böylelikle ülkemizde vesayet sistemi kurulmuş oldu. Yeni Anayasanın yazılmasıyla birlikte bu vesayet sisteminden ve yasalarından kurtulacağız. Milletvekiliyken Milli Savunma Komisyonu üyesi olmuştum. Komisyonda olan bir komutana ordumuzun nüfusunu sordum ama bilgi alamadım. Bana devlet sırrı olduğunu söyledi. Sır dediği bilgi internette var ama bir siyaset adamı resmi olarak bu bilgiye ulaşamıyordu. Kimse kimseyi takmıyordu niye? Çünkü vesayet sistemi budur işte. Demokrasilerde gücün kaynağı millettir. Vatandaşın hür iradesiyle seçtiği hükümetten hesap soruluyor. Vatandaş kendi seçtiği Milletvekiline hesap soruyor. Fakat seçilmiş olan Milletvekili hesap soramıyordu. Şimdi istiyoruz ki yeni ve sivil bir anayasamız olsun. O zaman bu anayasanın sivilleşmesi lazım. Başkanlık Sistemi; Olmazsa olmazımız bu değil amma daha iyi olur diye düşünüyoruz. Yeni anayasa için kurulan komisyona 4 partide 3 üye verecek. Yani daha ne olsun? 325 Milletvekili olanda, 29 Milletvekili olanda 3 üye versin dedik, çoğunluk bizde demedik. Maalesef şimdiye kadar oyalayıp duruyorlar. Tek başımıza veya bize destek olacak bir siyasi parti ile bu değişikliği yapacağız. Milletimizin bize verdiği yetki bu kadar, 325 Milletvekiliyle Türkiye’yi restore ediyoruz. 10 yılda buraya kadar getirdik, daha yapacak çok işimiz var. Çalışan ve hizmet üretenlere hep sitem etmeyelim. En azından yapılan güzel işler vardır, o güzel işler için teşekkür edelim.”