Halkla iç içe, sosyal belediyecilik yapan ve Çukurova sınırları dışında ihtiyacı olan her ilçeye elini uzatan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Karataş’ın Helvacı Köyü’nde halkla buluştu. Karataş’ta yapımını ve onarımını üstlendiği caminin açılışını yapan Başkan Çetin, sonrasında köylülerle iftarını açtı. Halk, camilerine kavuştuğu için Başkan Çetin’e teşekkür ederken, Çetin, “Biz sadece üzerimize düşeni yaptık. Elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince, Karataş’ımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Sonsuza kadar bu milletin bayrağı inmez, ezanı da dinmez. İbadetleriniz kabul olsun. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Onarımı tamamlanarak Ramazan ayına yetiştirilen Caminin açılışı yapıldıktan sonra Başkan Soner Çetin, köy halkıyla birlikte iftar açtı. 

ÇETİN, HELVACI KÖYÜ’NDE CAMİ AÇTI

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, halkın arasından çıkmıyor. Sadece Çukurova’da değil, Adana’nın her yerinde halkla kucaklaşan ve halkın taleplerini geri çevirmeyen Belediye Başkanı Soner Çetin, bu kez Karataş’ta halkla kucaklaştı. Çetin, geçtiğimiz Eylül ayında Karataş Ovası’nda meydana gelen şiddetli fırtınada cami minaresi yıkılan ve büyük hasar gören Helvacı (Köyü) Mahallesi’ni ziyaret ederek, caminin onarılması ve minarenin inşa edilmesi için bürokratlarını harekete geçirmişti. Çetin, o caminin açılışını halkın katılımıyla gerçekleştirdi.

ÇETİN “KARATAŞ’IN HEP YANINDA OLACAĞIZ”

Helvacı Köyü’nün camisine kavuşmasından büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Muhtarımızın ricasıyla buraya geldiğimizde, çok üzülmüştüm. Bir caminin minaresinin yıkılmış olması hoş bir görüntü değildi. Bu iş için bir yasal prosedür vardı, onu tamamladık ve meclisimizden süratle bir karar aldık. Camimizin yapım ve onarımı Ramazan ayına yetişmiş oldu. Biz sadece üzerimize düşeni yaptık. Elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince Karataş’ımızın da yanında olmaya devam edeceğiz. Sonsuza kadar bu milletin bayrağı inmez, ezanı da dinmez. İbadetleriniz kabul olsun. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Camiyi ve minareyi onararak yeniden ibadete açılmasını sağlayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e plaket verildi

AYHAN BARUT “ÇUKUROVA, BÜYÜKŞEHİR GİBİ ÇALIŞIYOR”

Açılışta halkın yoğun sevgisiyle karşılanan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e kurum başkanları da teşekkürlerini dile getirdi. Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, “Çukurova gibi bir yerde Belediye Başkanlığı yapacaksınız, bu kadar omzunuzda yük olacak ve siz Karataş’a gelip yaramıza merhem olacaksınız. Karataş adına size çok teşekkür ediyorum” derken, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, “Çukurova Belediyemiz, köyümüze güzel bir minare yaptırdı. Belediye Başkanımız ve ekibinin emeğine sağlık. Karataş Belediyemizin imkanı kısıtlı. Çukurova Belediyemiz, hizmet gitmeyen yerlerde Büyükşehir Belediyesi gibi çalışıyor” şeklinde konuştu.
Karataş Kaymakamı Durmuş Gençer ve Helvacı Köyü Muhtarı Turan Barut ise Çetin’e plaket takdim ederek, teşekkür ettiler.
Açılışın ardından Başkan Çetin, köylülerde birlikte orucunu açtı.

Helvacı Mahallesi'nde (Köyü) onarılıp yeniden ibadete açılan cami