Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, bereketli toprakların şehri Adana’nın sahipsiz olması nedeniyle hak etmediği bir konumda olduğunu söyledi. Adana’ya ve Adanalılar’a sonuna kadar güvendiğini belirten Akay, Adana’nın sahipsizliğinin 2014’ün mart ayında yapılacak yerel seçimlerle sona ereceğini ve Adana sevdalısı yurttaşlarla birlikte şehre sahip çıkacaklarını ifade etti. Adana’nın Türkiye’nin en özgürlükçü illerinden biri olduğunun altını çizen Akay, “Bu kente ve kendinize inanın” dedi.

 

“BEREKETLİ TOPRAKLARIN ŞEHRİ SAHİPSİZ”

Akçatekir Yaylası’nda eşi biyokimya uzmanı Nesrin Akay’la birlikte esnaf ve kahvehane ziyaretleri yapan CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, yurttaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Akçatekir halkıyla sohbet eden Akay, tarihi kimliği ve kadim geçmişi olan, bereketli toprakların şehri Adana’nın hak etmediği bir noktada olduğunu belirtti. Adana’nın görkemli döneminden günümüze gelene dek yaşananları rakamlarla ve örneklerle anlatan Akay, Adana’nın sahipsiz olduğunu vurguladı. Akay, “Bu sahipsizlik yerel seçimlerden sonra sona erecek ve hep birlikte Adana’ya sahip çıkacağız. Adana’ya ve Adanalılar’a sonuna kadar güveniyorum” dedi.

 

“ADANA TÜRKİYE’NİN GÖZBEBEĞİ”

Adana’nın her zaman diğer illerden daha özgürlükçü ve demokrat bir il olduğunu kaydeden Akay, “Adana’da hiç kimse bir diğerini düşünceleri nedeniyle suçlayıp, ötekileştirmez. Adana bu özelliği nedeniyle Türkiye’nin gözbebeği şehridir ”diye konuştu.

 

“BU KENTE VE KENDİNİZE İNANIN”

Dünyanın en verimli üç ovasından biri olan Çukurova’nın kalbi durumundaki Adana’nın, bu özelliği dolayısıyla eşsiz bir il olduğunun altını çizen Akay, sahip olduğu tarım, sanayi, turizm, kültür-sanat ve spor potansiyeline karşın Adana’nın her alanda dünden daha geride olduğunu bildirdi. Mevcut duruma karşın umutsuzluğa ve yılgınlığa yer olmadığını dile getiren CHP’li Akay, “Bu kente inanın. Bu kentte yaşayan yurtsever insanlara inanın. Kendinize inanın. El ele verirsek Adana’yı, kısa zamanda çok farklı bir noktaya getirebiliriz. Bunu başarabilecek her şeye sahibiz” şeklinde konuştu.

 

“KAYNAKLAR İSRAF EDİLİYOR”

Tarım, kültür, sanat, sanayi alanlarında Adana’da yaşanan sorunlara da değinen Akay, göstermelik uygulamalarla belediye kaynaklarının israf edildiğini, halkın da mağdur edildiğini sözlerine ekledi.