Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, seçim çalışmalarına hız verdi. Akay, sivil toplum kuruluşları ve parti örgütü ziyaretlerinin ardından halk toplantılarıyla vatandaşlara doğrudan ulaşıp projelerini aktarıyor. Akay’ın Havutlu Mahallesi’ndeki halk toplantısına da mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Havutlu’daki kanalizasyon sorununun birçok hastalığa davetiye çıkardığını belirten Akay, Havutlu’nun bu sorunu giderilmezken, belediyelerin  kent merkezinde her yıl kanalizasyon sistemini değiştirdiğini söyledi. Yerel yöneticilerin halka hizmet etmek yerine yandaşa para kazandırmak için çalıştığını savunan Akay, rantçı ve keyfi anlayışla Adana’nın her yanının şantiyeye çevrildiğini vurguladı. Akay, bu anlayışın Adana’yı çok daha geriye götürdüğünü ifade etti.  

 

“HAVUTLU HEP ÖTELENDİ”

Yüreğir’e bağlı Havutlu Mahallesi’ndeki geniş katılımlı halk toplantısında Adana’nın sorunlarını ve çözüm yollarını Havutlu halkına anlatan CHP’li Akif Kemal Akay, Havutlu’nun daha önce belde olduğunu anımsattı. Belde belediyelerinin kapatılmasıyla birlikte Havutlu’nun hem Yüreğir’in bir mahallesi olduğunu hem de Büyükşehirin sorumluluk hizmet götürmekle yükümlü olduğu alana dahil edildiğini belirten Akay, bu durumun Havutlu’nun daha çok ötelenmesine yol açtığını söyledi.  

 

“ALTYAPI, KANALİZASYON YOK”

Alt yapı ve kanalizasyon sisteminin eksikliği nedeniyle Havutlu’da katlanılmaz bir kokunun hakim olduğunu kaydeden Akay, “Kanalizasyon sorunu birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Çöpleriniz toplanmıyor. Sağlık ocağınız sağlık hizmetlerini vermekte yetersiz kalıyor. Ulaşım sorunlarınız da had safhada. Kısacası Havutlu halkı olarak, neredeyse tüm belediye hizmetlerinden yoksun durumdasınız. Büyükşehire bağlanarak sıkıntılarınızın giderilmesi hedeflendi ama şimdi hepten sahipsiz kaldınız. Siz burada bunca sıkıntıları çekerken Adana’da yerel yöneticiler tamamıyla keyfi ve rantçı bir anlayışla her yeri inşaat sahasına çevirdiler” dedi.

 

“YEREL YÖNETİCİLER YANDAŞA PARA KAZANDIRIYOR”

Havutlu’da kanalizasyon yokken Adana merkezinde her yıl kanalizasyon sisteminin değiştirildiğini ifade eden Akay, “Bir gün yaptıkları yolu ertesi gün beğenmeme gerekçesiyle tekrar kazıyorlar. Beyaz parke taşını söküp kırmızı yapıyorlar, kırmızıyı söküp beyaz yapıyorlar. Anlayacağınız yerel yöneticilerin hesabı  halka hizmet ulaştırmak değil yandaşa para kazandırmak olmuş” diye konuştu.

 

“HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

Bu anlayışın Adana'yı çok daha geriye götürdüğünün altını çizen CHP’li Akay, “Eğer siz bizi yetkilendirip  Adana’da Cumhuriyet Halk Partisi’ni yerel iktidara taşırsanız; Türkiye ve tüm dünyaya Adana’nın gücünü göstererek dünya çapında bir marka şehre çevireceğiz. Bunu da hep birlikte başaracağız” şeklinde konuştu.

 

İKİNCİ TOPLANTIDA ADAY OLARAK GÖRMEK İSTEDİLER

Havutlulu yurttaşlar Akay’ın sözlerine alkışlarla karşılık verirken Akay, katılımcıların isteği üzerine Havutlu’da bir toplantı daha yapma sözü verdi. Katılımcılar ise bir sonraki toplantıda Akay’ı aday adayı olarak değil aday olarak görmek istediklerini söylediler.