Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, seçim çalışmalarına hız verdi. Gerçekleştirdiği halk toplantılarıyla geniş kitlelere ulaşan Akay’ın Haydaroğlu Mahallesi’ndeki toplantısı da yoğun katılımlı gerçekleşti. Mahalle sakinleriyle sohbet eden Akay, Adana’nın mevcut sorunlarını ve bu sorunlara getirdiği çözüm önerilerini katılımcılarla paylaştı.

‘’ADANA HER ANLAMDA GERİYE GİDİYOR’’

Adana’nın çok çeşitli ve zengin kaynaklara sahip olduğunu ancak bu kaynakların iyi değerlendirilmediğinin altını çizen CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akay, “Adana her alanda zenginliklere sahip olmasına rağmen gelişme göstermek yerine sürekli geriye gidiyor. Kamu yatırımlarında her ile Adana’dan daha fazla bütçe ayrılıyor. Adana işsizliğin de en fazla olduğu il. Bu kötü gidişata artık dur demek gerekiyor” dedi.

“HEDEFİMİZ ADANA’YI LAYIK OLDUĞU YERE GETİRMEK”

30 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerin, siyasetin genel gidişatına da yön vereceğini belirten Akay, “Bizim hedefimiz Adana’yı layık olduğu yere getirmek. Adana’nın dünyanın en yaşanılır 100 kenti arasına girmemesi için bir neden yok. Yeter ki kaynaklar doğru kullanılsın” diye konuştu.

“HİZMETTE BÖLGE AYRIMI YAPILMAMALI”

Yeni yasayla Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarının il sınırları olarak düzenlendiğini anımsatan Akay, Büyükşehir Belediyesinin Adana sınırları içindeki tüm ilçelere ve bu ilçelerin köylerine de hizmet götürmekle yükümlü olacağını aktardı. Kent merkezi olarak sayılan Seyhan ve Yüreğir’in güney mahallelerinin dahi hizmet alamamaktan yakındığını anımsatan Akay, “CHP’nin iktidarında bu durum tersine dönecek ve Adana’nın her tarafı Büyükşehir’in hizmetlerinden eşit bir şekilde yararlanacak” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinin sıkıntılarını dinleyen Akay, sorunların çözüm yolları hakkında mahallelilere bilgiler verdi.