Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, yeni yasayla büyükşehir belediyelerinin yetkilerinin ve sorumluluk alanının genişletildiğini belirterek, Adana sınırları içerisinde yaşayan her yurttaşın Büyükşehir belediyesinden hizmet isteyebileceğini söyledi. Sorunların çözümünün insan odaklı olması gerektiğinin altını çizen Akay, Adana’nın görkemli günlerine dönebilmesi için de topyekun bir atılıma ihtiyacı olduğunu ifade etti. 

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay’ın Ceyhan’ın Kızıldere Köyü’ndeki toplantısına katılım yoğun oldu. Kızıldere köylüleri Akay’ın konuşmasını büyük bir dikkatle dinleyip çeşitli sorular yöneltti.

Büyükşehir yasasında yapılan değişiklikleri anlatarak konuşmasına başlayan CHP’li Akay, artık yurttaşların tüm sorunları için Büyükşehir Belediyesi’ne başvurup hizmet isteyebileceğini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı’nın tüm Adana’yı kapsayan geniş bir programının olması gerektiğinin altını çizen CHP’li Akay, her sorunun çözümünde esas olanın insan olması gerektiğini söyledi. Akay, “Tüm sorunların çözümü insan odaklı olmak zorundadır” dedi.

Bir zamanlar Türkiye’nin 3. büyük ili olan Adana’nın bugün geldiği noktaya dikkati çeken Akay, Adana’nın eski görkemli günlerine dönebilmesi için sanayi, turizm, gıda, tarım ve diğer sektörlerle birlikte topyekun bir atılıma ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Adana’nın Ortadoğu’nun merkezi olabilecek bir kapasiteye sahip olduğunu vurgulayan Akay, kentin geleceğinin parlak olduğunu söyledi. Sahip olunan tüm bu değerlerin bugüne kadar yeterince değerlendirilemediğini belirten Akay, Ortadoğu’da da adım adım savaşa doğru gidildiğini belirtti. ABD’nin Adana’daki personelinin ve ailelerinin bir bölümünü geri çektiğini anımsatan CHP’li Akay, “ABD bile Suriye konusunda temkinli davranıp kendi personelini ve ailelerini geri çağırıyor. AKP Hükümeti ise adeta savaş çığırtkanlığı yapıyor” dedi.