Başkan Alemdar Öztürk, Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürü Nevzat Aksu, DSİ Ceyhan Şube Müdürü Bekir Pehlivan ve Ak Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ile birlikte yaptığı incelemelerin ardından, yıllardır Ceyhan’ın kanayan yarası olan ıslah çalışmalarının gerçekleştirileceğini söyledi.

Başkan Alemdar Öztürk, DSİ ile birlikte yürütülen çalışmalar kapsamında ilçeye bağlı Şahin Özbilen Mahallesi'ndeki drenaj kanalının ıslah, temizlik ve revizyon çalışmalarının da sürdüğünü ifade ederek “özellikle yaz ayları birlikte kaplama kanallarında meydana gelen boğulmaların önüne geçmek için BS6 kaplama kanalının gerekli görülen bölgeleri de korkulukla muhafaza altına alınacak. Ayrıca yeni yapılan devlet hastanesine ulaşımı sağlamak amacıyla köprü geçişi konusunda çalışmalarımız da sürüyor.” Dedi.

CEYHAN’A REGÜLATÖR KÖPRÜ

Alemdar Öztürk, “Kelemeti Mahallesi civarında, Ceyhan Nehri üzerine regülatör köprü kurulması için talebimiz olmuştu. DSİ Bölge Müdürümüz Sayın Nevzat Aksu ile görüştük, bu konuda çalışma ve fizibilite raporlarını hazırlayıp kendilerine sunduk. Yine Ceyhan nehrinin ıslahı projesini de hayata geçirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Ceyhanlı hemşehrilerimizi hizmetle buluşturmaya kararlıyız.” dedi.

CEYHAN NEHRİNE 6 KİLOMETRELİK KIYI ŞERİDİ

Alemdar Öztürk, “Ceyhan Nehri'nin şehir merkezi tarafında kalan ve sola doğru uzanan kıyı şeridinde yaklaşık 6 kilometrelik istinat duvarı DSİ Bölge Müdürlüğü’nce yapılacak. Biz de Ceyhan Belediyesi olarak buraya yürüyüş yolu, gezinti alanı ve rekreasyon düzenlemesi yapacağız. Kimsenin şüphesi olmasın; Ceyhanlı hemşehrilerimize ne söz vermişsek, Allah’ın izniyle yerine getireceğiz. Ceyhan hak ettiği hizmetlere kavuşacaktır.” diye konuştu.

Daha sonra Başkan Alemdar Öztürk ve beraberindekiler, Emek Mahallesindeki çadırlarda yaşayan Suriyeli mültecileri ziyaret etti.