Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, ‘Ceyhan’da hayvan itlafı’ şeklinde özellikle sosyal medya üzerinden bir algı oluşturulmaya çalışıldığını ifade ederek bu algının kesinlikle doğru olmadığını söyledi.

Ceyhan Belediyesi olarak bu olaydan henüz haberdar olduklarını belirten Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, ikinci bir emre kadar hayvan barınağında görevli tüm personellerin görevden alındığını ifade etti.

BÜTÜNŞEHİR YASASIYLA ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YETKİLİ KILINMIŞTIR.
Ceyhan Belediyesi Geçici Hayvan barınağında hayvanlara beslenme haricinde herhangi bir işlem yapılamadığını, belirten Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, “ yeni bütünşehir yasası kapsamında hayvan barınağı ile ilgili görev ve sorumluluklar Adana Büyükşehir Belediyesi’ne düşmektedir. Ceyhan belediyesi olarak hayvan barınağının Büyükşehir belediyesine devredilmesi hususunda defaten yazışmalar yaptık. Ancak bu konuda hiçbir adım atılmadı. ” dedi.

SEYHAN BELEDİYESİ LEHİNE ALINAN MAHKEME KARARI ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR.
Alemdar Öztürk, “buna benzer konuda adana 1. idare mahkemesinin 2012/1148 Esas  No:2013/515 karar numarası ile karara bağlanan Seyhan Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi arasında mahkemelik olan konuda Seyhan belediyesi lehine bir karar vermiş ve Seyhan Belediyesi geçici hayvan barınağı adana Büyükşehir belediyesine devredilmiştir. Ceyhan Belediyesi olarak geçici hayvan barınağının örnek karar ve 5216 sayılı Büyükşehir belediyesi kanunun 7. maddesi m bendi gereği belediyemiz tarafından faaliyeti yürütülmen geçici hayvan barınağının Büyükşehir belediyesince devir alınması gerekir. Bu konuda resmi yazışmalar yapmamıza rağmen Büyükşehir belediyesi tarafından herhangi bir adım atılmamıştır.” Dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ASLİ GÖREVLERİNİ CEYHAN BELEDİYESİNE YIKMAKTAN VAZGEÇMELİDİR
Adana Büyükşehir belediyesinin sorumluluklarının Ceyhan Belediyesi’ne yüklenmeye çalışıldığını belirten Başkan Alemdar Öztürk, “Büyükşehir Belediyesi asli görevlerini yapmalı, kendi görev ve sorumluluklarını Ceyhan Belediyesi’ne yıkmaya çalışmaktan vazgeçmelidir.” dedi.

Başkan Alemdar Öztürk, vatandaşların hayvan ve hayvan barınağı ile ilgili talep ve şikayetlerini Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bildirmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

Ceyhan Belediyesi Geçici Hayvan barınağının Adana Büyükşehir Belediyesi’ne devri konusunda ANADOLUFED Federasyonu Başkanı ve DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık’ında valilik makamına başvuruda bulunmuştu.