Ceyhan’daki Belediyeevleri ve Yarsuvat mahallelerine kurulacak toplu konutlar için düzenlenen 1/5000’lik imar plan tadilatı, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantısı 3. oturumunda görüşüldü. 4 aydan bu yana görüşülmeyi bekleyen gündem maddesi meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

TOKİ’NİN İLK AYAĞINDA 500 KONUT

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, “bundan yaklaşık 6 ay önce TOKİ Başkanımızla yaptığımız ön anlaşma gereği Ceyhan’da orta ve alt kesime hitap edecek olan 500 konutluk TOKİ projemizi gerçekleştirmeyi planlamıştık. TOKİ projemizin ilk ayağını Ceyhan’ın kuzey girişinde, şehir stadının karşı alanına düşen 22 dönümlük arazide gerçekleştireceğiz. Söz konusu arazinin TOKİ’ye devrenin ardından alt ve orta gelir seviyesine hitap edecek olan 500 konutluk projeyi, Allah’ın izniyle vatandaşlarımızla buluşturacağız. “ dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜRİ

İçersinde otopark, yeşil alan ve sosyal kullanım alanlarının da bulunacağı TOKİ konutlarının 2+1 ve 3+1 şeklinde planlandığını ifade eden Başkan Alemdar Öztürk,

“Bu vesile ile büyük hassasiyet gösteren kamuoyuna, vatandaşlarımıza ve büyükşehir belediye meclis üyelerine Ceyhan halkı adına çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.